هم‌زمان با ثبت سه مورد ابتلا به ویروس «ام‌پاکس یا آبله‌ی میمون» در فرودگاه پیشاور، مرکز ایالت خیبرپشتون‌خواه پاکستان در هم‌مرزی با افغانستان، وزارت صحت عامه‌ی حکومت سرپرست‌، شیوع این بیماری را برای افغانستان تهدیدآمیز عنوان می‌کند.

شرافت زمان امرخیل، سخن‌گوی وزارت صحت عامه، می‌گوید که رهبری این وزارت به بخش‌های مربوطه دستور داده است که برای پیش‌گیری از این بیماری، آمادگی کامل داشته باشند.

او می‌افزاید: «در روزهای گذشته، سازمان جهانی بهداشت در مورد بیماری ام‌پاکس حالت اضطرای اعلام کرد. پاکستان که ثبت سه مورد مثبت را اعلام کرد، یقیناً برای افغانستان هم تهدیدآمیز است. در این مورد، رهبری وزارت صحت عامه به تیم‌های مربوط امر کرده است که آن‌ها در این مورد آمادگی کامل داشته باشد. در کنار این، ریاست طب وقایوی هم آمادگی کاملش را اعلام کرده است.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

سخن‌گوی وزارت صحت عامه، ابراز امیدواری می‌کند که با نصب و ایجاد مرکز تشخیص بیماری آبله‌‌ی میمون در گذرگاه‌های مرزی، از شیوع این بیماری در افغانستان جلوگیری شود.

او تأکید می‌کند: «ان‌شاءالله امید این است که ما در نقطه‌‎های صفری با اسکرین‌های تشخیص و فعال‌کردن آن در نقطه‌های صفری، ان‌شاءالله از ام‌پاکس جلوگیری کنیم. در این مورد کارها آغاز شده است؛ امیدواری این است که افغانستان از این بیماری خطرناک نجات پیدا کند.»

شماری از پزشکان، می‌گویند که آبله‌ی میمون، بیماری ساری ا‌ست و سردردی، تب، درد عضلات، لرزه و خستگی، از نشانه‌های آن است.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

فریدالله عمری، پزشک در بخش انتانی در کابل، می‌گوید: «اول این مریض‌ها از تب شاکی می‌باشند، دوم سردردی، سوم درد عظلات، چهارم درد کمر، پنجم هم می‌تواند که نزد شان لرزه و خستگی و راش جلدی که این راش‌های جلدی که ما و شما برایش بخارک‌های جلدی هم می‌گوییم، به اصطلاح عامیانه، از صورت شیوع می‌کند و بعد طرف پاها و کف دست‌ها می‌رود.»

این پزشک، می‌افزاید که راه‌ها برای پیش‌گیری از ابتلا به ویروس آبله‌ی میمون وجود دارد. او در باره‌ی راه‌های پیش‌گیری از ابتلا به آبله‌ی میمون می‌گوید: «اول باید کوشش کنیم تمام افرادی که مصاب به آبله‌ی شادی، آبله‎ی میمون یا ام‌پاکس هستند، آن‌ها باید شناسایی و باید قرنطینه شوند تا سایکل، زنجیر یا حلقات این بیماری شکسته شود. دوم، باید بسیار کوشش کنیم افرادی که مشکوک ام‌پاکس یا آبله‌ی میمیون می‌باشند، از آن‌ها باید فاصله بگیریم، از دست‌دادن، روبوسی و بغل‌کشی خودداری کنیم. بسیار کوشش کنیم زمانی که از خانه بیرون می‌شویم، از ماسک استفاده کنیم. هم‌چنان کسانی که تماس به حیوانات دارند، از آن‌ها دوری کنید.»

سازمان جهانی بهداشت چهارشنبه، ۲۴ اسد، شیوع بیماری آبله‌ی میمون را یک «وضعیت اضطراری بهداشت جهانی» اعلام کرد و گفت که سویه‌ی جدیدی از این ویروس در حال گسترش است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: