عصمتالله وردک، مسئول کارخانۀ «کابل فولاد» در شهرک صنعتی هرات است. او میگوید که بیش از ۱۲ سال میشود با سرمایهگذاری حدود ۲۰ میلیون دالر آمریکایی این کارخانه را ساخته است.
عصمتالله وردک میگوید که هماکنون فعالیت کارخانهاش بهدلیل تحولات پسین در کشور، بستهبودن بانکها، نبود مواد خام و فروشنشدن مواد موجود در کارخانهاش، متوقف شده است.
عبدالمتین قلندری، از دیگر کارخانهداران در هرات، میگوید که بیشتر آنان بهدلیل روشننبودن آیندۀ کشور و دریافتنکردن سرمایههایشان از بانکها، فعالیت نمیکنند. او میافزاید، «وضعیت کشور طوری شده است که بازرگانان خیلی اعتماد کرده نمیتوانند تا بیایند و سرمایهگذاری کنند.»
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
به گفتۀ مسئولان، همزمان با متوقفشدن فعالیت کارخانهها در هرات، بیش از ۳ هزار تن نیز شغلشان را از دست دادهاند و هماکنون در وضعیت دشوار اقتصادی زندهگی میکنند.
سلاموطندار را در اینستاگرام دنبال کنید
خلیلاحمد، یک تن از کارگران کارخانههای تولیدی در هرات میگوید، «ما مدت ۵ سال میشود که اینجا کار میکنیم و از این شرکت خیلی راضی هستیم؛ ولی به همین مدت که تعطیل شده و تحولات در کشور آمده، کار ما هم تعطیل است. ما ده نفر در خانواده هستیم، گذارۀ زندهگی ما نمیشود.»
عبدالجبار، یک تن دیگر از کارگران کارخانههای تولیدی در هرات نیز میگوید، «مشکلات که زیاد است چرا؟ بهخاطر اینکه زندهگی پیش نمیرود، ایران هم همین قسم است. حدود سه سال است که من اینجا هستم، هیچ مشکلی نبود.»
سلاموطندار را در یوتیوب دنبال کنید
در همین حال، حمیدالله خادم، رئیس اتاق صنایع و معادن هرات میگوید که با رویکارآمدن امارت اسلامی، فعالیت ۱۰۰ کارخانۀ تولیدی در این ولایت متوقف شده است و آنان در هماهنگی با مسئولان امارت اسلامی تلاش میکنند زمینۀ فعالیت دوبارۀ این کارخانهها را فراهم کنند.
رئیس اتاق صنایع و معادن هرات میافزاید، «۱۰۰ فابریکه/کارخانه مسدود شده، چیزی حدود ۷۰ تا ۸۰ فابریکه فعال و نیمهفعال است. امیدواریم با وعدههایی که بزرگان ما در امارت اسلامی دادهاند و پلانهایی که رویدست دارند، انشاءالله ما شاهد بازگشایی مجدد این فابریکهها باشیم.»
سلاموطندار فارسی را در تلگرام دنبال کنید
کارخانهداران در هرات نیز میگویند، در صورتی که مشکلات آنها حل نشود و نتوانند فعالیتهایشان را از سر بگیرند، در کنار متضررشدن مردم میلیونها دالر تاوان نیز میکنند.