مسئولان در شفاخانهی انتانی کابل، میگویند که شمار مبتلایان به بیماری تب کانگو در شهر کابل در حال افزایش است و تنها در دو هفتهی گذشته، بیش از هشت تن در نتیجهی این بیماری جان داده اند.
فریدالله عمری، ترینر متخصص شفاخانهی انتانی کابل، میگوید: «پیش از عید شش تا هشت تن داخل بستر داشتیم و بعد از عید که مردم پیامهای صحی را در نظر نگرفتند، تعداد افراد داخل بستر ما به ۴۰ تن رسیده است و واقعات فوتی ما به بیش از هشت تن میرسد.»
مسئولان در شفاخانهی انتانی کابل، کمبود جا برای بیماران را از مشکلات عمدهی این شفاخانه یاد میکنند و از وزارت صحت عامه میخواهند که جای بزرگتر را به این شفاخانه تهیه کنند.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
ترینر متخصص شفاخانهی انتانی کابل، تب شدید، سردردی، درد عضلات، شخماندن گردن، کمردردی، سرخی چشم و افسردگی و عصبانیت را، از نشانههای عمدهی ابتلا به تب کانگو عنوان میکند.
او، از شهروندان میخواهد که برای پیشگیری از ابتلا به بیماری تب کانگو، باید موارد بهداشتی را به گونهی جدی رعایت کنند.
فریدالله عمری، میافزاید: «زمانی که ما کشتار و قصابی میکنیم و اگر دستوپای ما زخم میداشته باشد، باید به حیوان نزدیک نشویم و زمانی که حیوان را ذبح میکنیم، باید دستکش، عینک، ماسک و موزه داشته باشیم و بعد از ختم ذبح، پوست حیوان دفن و سوختانده شود.»
امانالله، یک تن از بیماران در شفاخانهی انتانی کابل، میگوید که در روزهای عید بیشتر با حیوانات سروکار داشته و این سبب شده است که به بیماری کانگو مبتلا شود.
او میافزاید: «در روز عید قربان یک گاو را قربانی کردیم و او کنه داشت و بعد از آن، در پایم کنه نشسته بود و بعد از آن که او را دور کردم، در دلم شک پیدا شد و بعد از آن به بیماری کانگو مبتلا شدم.»
رازالدین، یک تن دیگر از بیماران در شفاخانهی انتانی کابل، میگوید که پس از گذشت چند روز از عید قربان، دانسته است که به بیماری کانگو مبتلا شده است.
سلاموطندار را در تویتر دنبال کنید
او میافزاید: «رفتم قصابی کردم و در قصابی چیزی را ندیدم و گوشت قصابی را برایم آوردند، بعد از آن چهار تا پنج روز صحتمند بودم و بعد از آن، علایم این بیماری نزدم روشن شد.»
گفتنی است که سال گذشته، ۱۶۰ تن به بیماری کانگو در شهر کابل مبتلا شده بودند و از این میان ۳۵ تن آنان جان داده بودند.
تب خونریزیدهندهی کانگو، یک بیماری ویروسی و کشنده است که از طریق گزیدن کنه داخل بدن حیوان میشود و پس از آن از طریق تماس یا خوردن گوشت آن، به انسان انتقال مییابد.