مسئولان بیشتر کودکستانهای خصوصی در شهر کابل، میگویند که در دو سال گذشته شمار کودکان در این کودکستانها ۸۰ درصد کاهش یافته است.
ثریا علی، مدیرمسئول کودکستان خصوصی «نهال» در سرک اول پروژهی تایمنی شهر کابل، میگوید در این کودکستان که سه صنف آموزشی دارد، در هر صنف آن روزانه تنها دو تا سه کودک سرگرم بازی، فراگیری آموزشهای ابتدایی و ترانهخوانی اند. به گفتهی او، از دو سال به این سو، شمار کودکان در این کودکستان از ۳۵ به شش کودک کاهش یافته است. مدیرمسئول کودکستان نهال، میافزاید: «در اول، کودکان زیاد بود قبلاً ۳۰ تا ۳۵ شاگرد داشتیم. زمانی که امارت آمد از ۳۵ به شش تا هشت طفل رسید.»
سلاموطندار را در تویتر دنبال کنید
در این گزارش، با مسئولان ۱۰ کودکستان خصوصی در شهر کابل، مصاحبه شده که مسئولان هشت کودکستان، گفته اند که شمار کودکان در این کودکستانها ۸۰ درصد و در دو کودکستان دیگر، شمار کودکان ۶۰ درصد کاهش یافته است.
منیره کاظمی، مسئول کودکستان «ناز مادر»، میگوید که پیش از رویکارآمدن امارت اسلامی، حدود ۱۲۰ کودک در این کودکستان نگهداری میشد؛ اما اکنون، این رقم به ۲۰ کودک کاهش یافته است.
مسئولان بیشتر کودکستانهای خصوصی در شهر کابل، میگویند بیشترکسانی که فرزندان شان را به کودکستان میبردند، زنانی بودند که در نهادهای خارجی کار میکردند؛ اما با وضع محدودیت بر کار زنان، بیشتر آنها خانهنشین شده و فرزندان شان را به کودکستان نمیفرستند.
در همین حال، شماری از مادران در شهر کابل، میگویند که به دلیل ناتوانی در پرداخت هزینهی کودکستان، از کودکان شان در خانه نگهداری میکنند.
شمسیه سادات، باشندهی کابل که پیش از این در یکی از سازمانهای خارجی کار میکرد، میگوید: «سابق صاحب وظیفه بودم و درآمد خوبی داشتم. طفلهایم را به کودکستان میبردم. حالا خودم و شوهرم بیکاریم و توان پرداخت پول کودکستان را نداریم.»
عزیزه رحیمی، کارمند در دولت پیشین نیز که پیش از این فرزندش را به کودکستان میفرستاد، میگوید که اکنون به دلیل وضعیت بد اقتصادی، از فرزندش در خانه مراقبت میکند. او میافزاید: «یک مادر آرزو دارد بهترین چیزها را به طفلش فراهم کند؛ اما این که اقتصاد ضعیف مانع شود، بسیار مشکل است. نمیتوانیم فرزند خود را به کودکستان بفرستیم.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
سمیعالله ابراهیمی، سخنگوی وزارت کار و امور اجتماعی، به سلاموطندار میگوید که اکنون ۱۴ کودکستان محل زیست، ۱۰۳ کودکستان محل کار و ۱۸ کودکستان خصوصی در شهر کابل فعالیت دارد. او میگوید: «ما به سطح مرکز ۱۴ کودکستان محل زیست، ۱۰۳ کودکستان محل کار و ۱۸ کودکستان خصوصی داریم.»
گفتنی است که کاهش شمار کودکان در کودکستانهای خصوصی در شهر کابل، سبب شده که بیشتر کودکستانها بخشی از آموزگاران شان را از کار برکنار کنند.