سازمان بین‌المللی مهاجرت، روز گذشته با ابراز نگرانی از روند اخراج اجباری شهروندان افغانستان از ایران، گفته است که از سپتمبر تا کنون این روند به طور بی‌‌پیشینه‌ای افزایش یافته است.

بر بنیاد اطلاعات این سازمان، روزانه هزاران مهاجر افغان از سوی پلیس ایران بازداشت و به طور اجباری به افغانستان بازگشت داده می‌شوند. این سازمان، تأکید کرده است که بازگشت مهاجران افغان به کشور شان باید داوطلبانه، امن و باعزت انجام شود.

در همین حال، شماری از مهاجرانی که اجباری از ایران به افغانستان بازگشته اند، می‌گویند که در جریان این روند با بدرفتاری و خشونت روبه‌رو شده‌ اند.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

عبدالقهار، باشنده‌‌ی غور که به تازگی از طریق مرز اسلام‌قلعه در هرات اجباری به افغانستان اخراج شده است، می‌گوید: «زمانی که ما را به افغانستان اخراج کردند، به ما الفاظ بد گفتند، لت‌‌وکوب مان کردند و در مجموع ما را در شرایط سخت و دردناک به افغانستان بازگرداندند و اکنون زندگی ما وخیم است.»

حکمت‌الله، دیگر باشنده‌‌ی غور که به تازگی از طریق مرز اسلام‌قلعه اجباری به افغانستان اخراج شده است، نیز می‌گوید: «وقتی به ایران رسیدیم و چند روز بعد رد مرز شدیم، ما را توهین و تحقیر کردند و به خاطر آن ضربات هنوز زخم‌های آن زمان بر بدن ما باقی مانده است. وضعیت ما بد است و اکنون در غور زندگی می‌کنیم و هیچ شغلی نداریم.»

این در حالی است که اخراج اجباری افغان‌ها از ایران در این اواخر افزایش یافته و این موضوع نگرانی‌های بسیاری را در افغانستان ایجاد کرده است.

بسیاری از مهاجران افغان که در ایران سال‌ها زندگی کرده‌اند، اکنون با شرایط سختی روبه‌رو هستند. این اخراج‌ها باعث شده است که مشکلاتی نظیر از دست دادن شغل، نداشتن سرپناه و تأمین نیازهای اساسی برای خانواده‌ها پیش آید.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید 

با این حال، مسئولان وزارت مهاجرین و عودت‌کنندگان کشور، از ایران می‌خواهند که مهاجران افغان را به‌طور اجباری اخراج نکنند. عبدالمطلب حقانی، سخن‌گوی وزارت امور مهاجرین و عودت‌کنندگان، از ایران و دیگر کشورهای میزبان می‌خواهد که اجازه دهند تا مهاجران افغان به خواست خود به افغانستان بازگردند و با آن‌ها برخورد نادرست نکنند.

او می‌گوید‌: «خواست ما از تمام کشورهای میزبان به ویژه از ایران این است که مهاجران افغان را به طور اجباری اخراج نکنند و بگذارند آن‌ها به میل خود به افغانستان بازگردند. باید با مهاجران با خویشتن‌داری رفتار و از برخورد نادرست با آن‌ها خودداری کنند.»

گفتنی است که پیش از این برخی از مقام‌های ایرانی اعلام کرده اند که تا پایان سال جاری خورشیدی، ۲.۵ میلیون مهاجر افغان بدون مدرک به افغانستان بازگشت داده خواهند شد.

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: