وزارت مالیه‌ی حکومت سرپرست افغانستان، روز یک‌شنبه، ۳۱ سرطان، با پخش خبرنامه‌ای اعلام کرده که به منظور پشتیبانی از تولیدکنندگان داخلی، تعرفه‌ی گمرکی ۱۱ قلم کالاهای وارداتی مشابه تولیدات داخلی افغانستان را افزایش داده است.

در خبرنامه‌ی وزارت مالیه، در این باره چنین آمده است: «تعرفه‌ی گمرکی به آش و مکرونی ۲۵ درصد، به چیپس کچالو ۵۰ درصد، به رنگ تعمیراتی ۱۶ درصد، به باتری نیمه‌پروسس‌شده ۶.۵ درصد، به دستمال کاغذی ۱۰ درصد، به کارتن و قوطی غیرموج‌دار ۴۰ درصد، به پیزار (پاپوش) ۱۰ درصد، به کولر آبی ۱۰ درصد، به ظروف گلی ۱۶ درصد، به مواد خام ادویه ۲.۵ درصد و به پودر نوشیدنی ۳۰ درصد افزایش یافته است.»

در همین حال، شماری از صنعت‌کاران، به سلام‌وطندار می‌گویند که با افزایش تعرفه‌ی گمرکی بر کالاهای وارداتی، زمینه‌ی فروش مناسب برای تولیدات داخلی فراهم ‌می‌شود.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

همایون مهمند، مسئول شرکت «مانا»، می‌‌گوید که افزایش تعرفه‌ی گمرکی بر کالاهای وارداتی می‌تواند ۳۰ درصد به کاروبارش تأثیر مثبت بگذارد. «می‌تواند ۳۰ درصد به کار ما تأثیر بگذارد. می‌توانم بگویم که چندی پیش از شرکت ۴۵ تن را به دلیل نبود بازار خوب از کار برکنار کردیم؛ اما این تأثیر را سر ما می‌گذارد که همین ۴۵ تن را دوباره به کار دعوت کنیم.»

عبدالحق، مسئول شرکت رنگ تعمیراتی «عابد عثمان»، می‌گوید که با افزایش تعرفه‌ی گمرکی بر کالاهای وارداتی مشابه تولیدات داخلی افغانستان، بازار خوبی برای فروش تولیدات داخلی در کشور فراهم خواهد شد.

در سوی دیگر، شماری از باشندگان کابل، به سلام‌وطندار می‌گویند که شماری از شرکت‌های تولیدی افغانستان، از افزایش تعرفه‌ی گمرکی بر کالاهای وارداتی سوءاستفاده می‌کنند و نرخ کالاهای تولیدی داخلی در کشور را افزایش می‌دهند.

تواب هارون، باشنده‌ی کابل، می‌گوید: «هنوز ما به خودکفایی نرسیده‌ایم و زمانی که تعرفه وضع شود، در داخل کشور قیمت بلند می‌شود؛ مثلاً سال گذشته در گوشت مرغ می‌گفتند افغانستان به خودکفایی رسیده و از همین سبب بالای واردات آن تعرفه افزایش یافته و پس از آن قیمت گوشت مرغ در بازارهای افغانستان هم بلند شد. هر چیز را می‌بینیم که کیفیت آن با خارج از کشور از لحاظ کیفیت متفاوت است.»

عبدالرحیم بختانی، دیگر باشنده‌ی کابل، نیز می‌گوید: «به خاطر این که شرکت‌های تولیدی مفاد شان زیاد شود، باز قیمتش را بلند می‌برند. ما می‌خواهیم که از سوی اداره‌های مربوطه کنترل و نرخ‌نامه به آن‌ها تعیین شود.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

با این حال، مسئولان در وزارت صنعت و تجارت، می‌گویند که بر فعالیت شرکت‌های تولیدی داخلی و فروشات شان نظارت می‌کنند.

آخوندزاده عبدالسلام جواد، سخن‌گوی وزارت صنعت و تجارت، می‌گوید: «به کسی اجازه نمی‌دهیم که از آن چه در داخل افغانستان تولید می‌کنند و از حمایت وزارت صنعت و تجارت و نهادهای دیگر مستفید می‌شوند، سوءاستفاده کنند.»

گفتنی است که سال گذشته وزارت صنعت و تجارت نیز، تعرفه‌ی گمرکی نُه قلم کالاهای وارداتی به شمول بادنجان رومی، پودر لباس‌شویی، مرغ‌های زنده و برخی اقلام دیگر را افزایش داده بود.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: