تازهترین عملیات نیروهای امارت اسلامی بر مخفیگاه اعضای گروه داعش، شب گذشته در مربوطات شهر زرنج، مرکز نیمروز، انجام شد که ساعتها ادامه داشت؛ اما تا کنون از چهگونگی این عملیات و تلفات برخاسته از آن، جزئیات رسمی بیرون داده نشده است.
همزمان با این، امارت اسلامی از راهاندازی عملیات دیگری در برابر گروه داعش در بلخ خبر داده که بر اساس آمار فرماندهی امنیهی این ولایت، شش عضو این گروه در نتیجهی آن کشته شده اند.
یک روز پیش از این نیز، ریاست عمومی استخبارات امارت اسلامی از بازداشت یک عضو گروه داعش به نام عینالدین خبر داده بود که در سازماندهی رویدادهای ضدامنیتی به شمول ترور محمدداوود مزمل، والی پیشین بلخ، دست داشته است.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
همین گونه، امارت اسلامی در دو عملیات بر اعضای داعش در ۶ و ۸ حوت سال گذشته در کابل و بلخ، مدعی شده که چهار عضو این گروه را کشته است.
بلال کریمی، از معاونان سخنگوی امارت اسلامی، در پیوند به عملیاتهای امارت اسلامی در برابر داعش، به سلاموطندار میگوید: «این قاطعیت و جدیت نیروهای امارت اسلامی برضد عناصر اخلالگر، این نتیجه را میدهد که وضعیت کشور مطمئن است و کسی اجازه ندارد که از خاک کشور، کشورهای دیگری را متضرر بسازد.»
امارت اسلامی از این عملیاتها در حالی خبر میدهد که داعش در یک ماه پسین، کمازکم سه حمله در بلخ و کابل انجام داده که تلفاتی نیز در پی داشته است.
در همین حال، اسدالله ندیم، آگاه مسائل نظامی، با انتقاد از سیاست امارت اسلامی در برابر داعش، میگوید که داعش در افغانستان حضور فعال دارد. او میافزاید: «داعش در افغانستان فعال است و فعالیت دارد. رویکرد حکومت امارت اسلامی در برابر داعش مسلکی و فنی نیست، اینها از یک طرف انکار میکنند و از طرفی دیگر، عملیاتها را به راه میاندازند.»
با این همه، جهان به ویژه شورای امنیت سازمان ملل متحد، سازمان پیمان امنیت جمعی، امریکا و روسیه، در ماههای پسین از تهدیدهای امنیتی و مشخصتر از حضور فعال داعش در افغانستان، اظهار نگرانی کرده اند؛ اما امارت اسلامی، تا کنون است نتوانسته برای رفع این نگرانیها قناعت جهان را فراهم بیاورد.
این نگرانیها سبب شده است که به تازگی روسیه و تاجیکستان در امتداد مرز شمالی افغانستان، رزمایش مشترک نظامی برگزار کنند. این رزمایش، دوشنبه، ۱۴ حمل، در میدان آموزشی «خرابمیدان» تاجیکستان آغاز شده است و تا سه روز دیگر ادامه خواهد داشت.
با این حال، آگاهان اما ازبینبردن داعش در افغانستان را، نیازمند اجماع منطقهای و همآهنگی جهان با امارت اسلامی میدانند. صادق شینواری، آگاه امور امنیتی، در این باره میگوید: «عقب پرده، یک سلسله موضوعات است که میخواهند امارت اسلامی را در برابر مبارزه با داعش ضعیف نشان دهند و این ذهنیتهایی را به میان آورده که باورمندی کشورها به این کشور کم شود.»
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
عزیز معارج، آگاه روابط بینالملل، نیز در این باره میگوید: «امارت اسلامی در همآهنگی با جهان، علیه داعش عملیات انجام دهد و جاهایی که جهان ادعا دارد داعش در آن جاها حضور دارد، اسناد از کشورها بخواهد تا داعش از بین برده شود؛ در غیر آن، افغانستان بیشتر به چالش میرود.»
از سویی هم، نجیب فریاد، خبرنگاری در بلخ، یکی از زخمیان حملهی داعش در این ولایت است که میگوید پس از این که آماج حملهی داعش قرار گرفت، بیشتر نگران تهدید این گروه شده است. او از امارت اسلامی میخواهد که در برابر جلوگیری از وقوع چنین رویدادها، جدی باشد. او میافزاید: «از امارت اسلامی تقاضای ما این است که تدابیر امنیتی بیشتری را روی دست بگیرد تا چنین حملهها دوباره تکرار نشود.»
این در حالی است که امارت اسلامی همواره در پاسخ به نگرانیها از قوتگیری گروههای هراسافکن در کشور، از تلاشهای جدی برای مهار این گروهها اطمینان داده است.