انوارالحق کاکر، نخست‌وزیر حکومت موقت پاکستان، روز دوشنبه، ۱۱ جدی، در نشست کابینه‌ی حکومت این کشور ادعا کرده که ورود کالاهای غیرقانونی از افغانستان به پاکستان، به اقتصاد این کشور آسیب زده است.

بخش رسانه‌های دفتر نخست‌وزیری پاکستان به نقل از انوارالحق کاکر، نوشته است که به هدف پیش‌گیری از قاچاق، باید سیستم نظارت بر موترهای باربری در مرز‌های تورخم، چمن، غلام‌خان و مرزهای دیگر پاکستان تقویت شود و افرادی که در قاچاق کالاهای بازرگانی نقش دارند، به کیفر برسند.

با این حال، مسئولان در وزارت صنعت‌وتجارت حکومت سرپرست افغانستان، می‌گویند که تا کنون هیچ گزارشی از ورود کالاهای غیرقانونی از افغانستان به پاکستان، ثبت نشده و این وزارت در پی تجارت سالم با همه کشورها به ویژه کشورهای همسایه‌ی خود است.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

آخوندزاده عبدالسلام جواد، سخن‌گوی وزارت صنعت‌وتجارت، با رد ادعای پاکستان مبنی بر ورود کالاهای غیرقانونی افغانستان به این کشور، به سلام‌وطندار می‌گوید که این وزارت در گذرگاهای مرزی نظارت کامل بر کالاهای صادراتی افغانستان دارد.

او می‌افزاید: «ما در مجموع جلوگیری و نظارت خود را بر گذرگاه‌ها داریم. ما تا کنون هیچ گزارشی که گویا قاچاق از افغانستان صورت گرفته، چنین چیزی تا کنون به ما مواصلت نشده است. ما به تعهدات خود با کشورهای همسایه و منطقه متعهد هستیم. می‌خواهیم تجارت سالم داشته باشیم، منتها پاکستان هرازگاهی مشکل ایجاد می‌کند و در قراردادها و تفاهم‌هایی که داشتیم، مشکل ایجاد می‌کند.»

سخن‌گوی وزارت صنعت‌وتجارت، هم‌چنان تأکید می‌کند که صادرات افغانستان در ۲۰۲۳ به پاکستان، به دلیل بهانه‌گیری‌های پاکستان در سال گذشته‌ی میلادی، کاهش داشته است.

او هم‌چنان می‌‌گوید: «متأسفانه صادرات ما به پاکستان در ۲۰۲۳ کاهش داشته است. ما در ۲۰۲۲ یک میلیارد و ۱۶۷ میلیون دالر صادرات به پاکستان داشتیم؛ اما در ۲۰۲۳ تنها یک میلیارد دالر یا کمی بیش‌تر صادرات داشتیم. دلیلش مشکلاتی که پیش آمده بود، بود.»

سلام‌وطندار را در شبکه‌ی «ایکس» دنبال کنید

از سویی هم، منابع در گذرگاه‌ اسپین‌بولدک نیز با رد قاچاق کالاهای بازرگانی افغانستان به پاکستان، می‌گویند که کالاهای صادراتی از سوی پاکستان بررسی می‌شود.

منبعی در گذرگاه اسپین‌بولدک که نخواست نامی از او برده شود، به سلام‌وطندار می‌گوید: «اموالی که از افغا‌نستان به پاکستان می‌رود، دو راه است و در هر دروازه اسکنرها وجود دارد. صادرات راه جدا است؛ با اسکنر تلاشی می‌شود و تلاشی دستی هم موجود است. از این طرف جنس غیرقانونی هیچ گاه نمی‌رود.»

گفتنی است که پیش از این نیز، پاکستان بارها بازرگانان افغا‌نستان را متهم به قاچاق شکر و برخی از جنس‌های دیگر از این کشور به افغانستان کرده است.

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: