آسیبدیدگان سیلابهای پسین در شماری از ولایتها با شکایت از رسیدگینشدن به وضعیت شان، میگویند با این که هفتهها از سرازیرشدن سیلابها میگذرد؛ اما هنوز در بیسرنوشتی به سر میبرند و به امکانات نخستین زندگی دسترسی ندارند. آنان، میافزایند که نبود سرپناه، مواد غذایی و آب آشامیدنی، خود و کودکان شان را بیمار کرده است.
یارمحمد، باشندهی شهر فیروزکوه، مرکز غور، میگوید که در سیلابهای هفتههای پسین داروندارش را از دست داده و اکنون بیسرنوشت مانده است.
او میافزاید: «آب و نان نداریم؛ سیل همه چیز ما را از بین برد و اکنون در وضعیت سختی قرار داریم؛ در همین آفتاب گرم استیم؛ روز را در گرما و شب را در سرما میگذرانیم؛ یک هیئت بیاید وضعیت ما را ببیند؛ کودکانم همه از دست گرسنگی، تشنگی و گردوخاک بیمار شده اند.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
نوید، باشندهی ولسوالی بلچراغ فاریاب نیز، میگوید: «در یک خانواده ۲۶ نفر استیم. همه چیز ما را سیل برد و به ما زندگی نمانده است؛ به کمک مردم یگان چیز میخوریم و زندگی خود را میگذرانیم.»
احمدجاوید، باشندهی ولسوالی درایم بدخشان، میگوید که آسیبدیدگان سیلابها در این ولایت به کمکهای فوری انساندوستانه نیاز دارند و این کمکها باید هرچه زودتر در اختیار آنان قرار گیرد.
او میافزاید: «بسیاریها حتا نان شب شان را ندارند؛ مردم خیلی وضعیت شان خراب است و نیاز به مواد غذایی دارند؛ مردمی که هیچ چیز نداشته باشند، چهگونه نیازمندیهای فرزندان شان را برطرف کنند؛ مردم به مشکلات روحی و روانی دچار شدند.»
آسیبدیدگان سیلابها در حالی از دسترسینداشتن به امکانات نخستین زندگی شکایت دارند که سازمان جهانی بهداشت و صندوق پشتیبانی از کودکان سازمان ملل متحد در افغانستان (یونیسف)، امروز با پخش گزارشی جداگانه وضعیت آسیبدیدگان سیلابها در افغانستان را بحرانی خوانده و خواستار کمکهای فوری جهان برای رسیدگی به نیازهای آنان شده اند.
در بخشی از گزارش صندوق پشتیبانی از کودکان سازمان ملل متحد آمده که سیلابها در افغانستان زندگی دهها هزار کودک را با تهدید روبهرو کرده است.
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
این نهاد افزوده است: «دهها هزار کودک در افغانستان همچنان تحت تأثیر سیلابهای جاری به ویژه در ولایتهای شمالی بغلان و بدخشان و ولایت غربی غور هستند. یونیسف و دیگر بازیگران انساندوستانهی آن، برای کاهش این تأثیرات باید با واکنشهای انساندوستانه سریعتر و در مقیاس بزرگتر وارد عمل شوند.»
در گزارش سازمان جهانی بهداشت نیز، آمده که سیلابهای پسین در افغانستان بیش از ۵۰۰۰ خانواده را آواره و هفت هزار و ۸۰۰ خانهی رهایشی را، ویران کرده است.
با این همه، برنامهی جهانی غذای سازمان ملل متحد، امروز اعلام کرد که برای رسیدگی به آسیبدیدگان سیلابها، در هفت ماه آینده به ۱۴ میلیون و ۵۰۰ هزار دالر نیاز دارد.