وزارت امور خارجه‌ی هند، شنبه، ۱۵ جدی، با پخش خبرنامه‌ای گفته که ویکرام میسری، معاون وزیر امور خارجه‌ی این کشور در دیدار با مجید تخت روانچی، معاون وزیر امور خارجه‌ی ایران، در دهلی نو بر توسعه و گسترش بندر چابهار به منظور پشتیبانی از بازسازی، توسعه‌ی اقتصادی و گسترش روابط بازرگانی منطقه با افغانستان، تأکید کرده است.

در همین حال، مسئولان در اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان، به سلام‌وطندار می‌گویند که برای مبدل‌شدن افغانستان به شاه‌راه تجاری_ترانزیتی در منطقه، توسعه و معیاری‌سازی زیرساخت‌ها گامی مهم و الزامی است.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

خان‌جان الکوزی، عضو هیئت بورد اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان، می‌گوید: «در افغانستان تمامی زمینه‌ها فراهم است؛ فساد نیست و امنیت است. کدام مشکل حقوقی و قانونی در این کشور نیست؛ بسیار با ضمانت بالا کشورها می‌توانند مال خود را به افغانستان بیاورند و به آسیای مرکزی و از آن جا به هند و برخی کشورهای دیگر ببرند؛ اما زیرساخت‌هایی که در ایران یا شمال است و خط‌آهن برای افغانستان نیست، تا کنون سرک‌ها تا شمال و کابل نرمال است؛ اما با معیارهایی که با دنیا است، در افغانستان چون جنگ سپری شده، تا کنون نیست.»

شماری از آگاهان مسائل اقتصادی، می‌گویند که هند با  توسعه‌ی بندر چابهار به دنبال دست‌رسی به بازارهای افغانستان و آسیای میانه، دورزدن پاکستان و گسترش نفوذ اقتصادی و سیاسی در منطقه است.

دیدار ویکرام میسری با مجید تخت روانچی در دهلی نو

محمدنبی افغان و سیلاب سمندر، دو آگاه مسائل اقتصادی، می‌گویند که امارت اسلامی می‌تواند با استفاده از فرصت‌ها و تلاش‌های جاری منطقه‌ای، با ایجاد و گسترش زیرساخت‌های معیاری، افغانستان را به شاه‌راه تجاری_ترانزیتی در منطقه مبدل کند.

محمدنبی افغان، می‌افزاید: «از مسیر چابهار ما می‌توانیم از انحصار اقتصادی منطقه‌ای برخی کشورها خلاصی پیدا کنیم؛ به اقتصاد خود بهبودی ایجاد کنیم؛ ارتباطات تجاری خود را بیش‌تر گسترش دهیم؛ یک قدم بیش‌تر با جهان نزدیک‌تر شویم و این فرصت و دست‌آورد خوبی برای افغانستان است. امارت اسلامی هم باید برخی اطمینان‌ها بدهد در برابر نگرانی‌هایی که کشورها دارند؛ فرصت‌ها و زمینه‌ها در افغانستان باید فعال شود.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید 

سیلاب سمندر، نیز می‌افزاید: «بندر چابهار برای افغانستان به کمک کشورهای ایران و هند توانست افغانستان را از انزوای اقتصادی نجات بدهد که از سوی پاکستان اعمال شده بود. نشست‌ها و گفت‌وگوهای اقتصادی که از سوی هند و ایران برای گسترش روابط اقتصادی افغانستان است، می‌تواند به نفع اقتصادی و گسترش تجارت افغانستان باشد؛ پس نیاز به توسعه‌ی زیرساخت‌ها است.»

هند، ایران و افغانستان، هشت سال پیش به منظور توسعه‌ی بندر چابهار و گسترش روابط بازرگانی از این بندر، موافقت‌نامه‌ا‌ی سه‌جانبه را امضا کردند. بندر چابهار در جنوب‌شرق ایران، افغانستان را از طریق خلیج عدن و دریاى عرب به اقیانوس هند وصل می‌کند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: