شماری از باشندگان ولسوالی چک ولایت میدانوردک، به سلاموطندار میگویند که بند برق این ولسوالی، در گذشته افزون بر تولید برق برای آبیاری کشاورزی نیز آب کافی داشت؛ اما این بند اکنون از گلولای پر شده است.
آنان میافزایند که در بند برق چک، آب وجود ندارد و نمیتواند برق تولید کند و حکومت باید این بند را بازسازی کند تا هم مردم بتوانند از نعمت برق بهرهمند شوند و هم این بند از خطر فروریزی نجات یابد.
احمدویس وردک، باشندهی ولسوالی چک، میگوید: «۸۵ درصد کاسهی بند از رسوبات پر شده است و تنها ۱۵ درصد آب دارد. این مقدار آب نمیتواند برای مردم برق تولید کند. اگر این بند پاککاری نشود، با خطر فروریزی روبهرو است.»
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
محمدحلیم، دیگر باشندهی ولسوالی چک، نیز میگوید: «خواست ما از حکومت و مسئولان برشنا این است که در این زمینه با ما همکاری گسترده کرده و بند برق چک را دوباره فعال کنند.»
یکی دیگر از باشندگان ولسوالی چک، نیز میگوید که حکومت باید این بند را بازسازی کند. به گفتهی او، وسایل فنی این بند سه سال پیش از سوی یک شرکت قراردادی آورده شده بود؛ اما به دلیل بیتوجهی حکومت پیشین، این وسایل اکنون با خطر تخریب روبهرو است.
او از مقامهای مرکزی و محلی میخواهد که در بازسازی و فعالسازی دوبارهی این بند توجه جدی کنند. «وسایل زیادی آمده است مانند توربینها و جنراتورها تا کنون نیامده؛ اما ترانسفورمرها آمده و کیبلهای برق نیز آمده است. سیستم فلش نیز آمده؛ اما تا کنون از آن استفاده نشده و زمان گرانتی وسایل نیز در حال اتمام است.»
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
در همین حال، مطیعالله، ولسوال چک، به سلاموطندار میگوید که از تمام وسایل فنی این بند محافظت میشود و تلاشها برای بازسازی بند نیز جریان دارد. او میافزاید که مشکلات این بند و نگرانی مردم تا دفتر رییسالوزرا رسیده و در این زمینه چند نشست نیز برگزار شده است و روند بازسازی و فعالسازی دوبارهی بند برق چک به زودی آغاز خواهد شد.
گفتنی است که بند برق چک دارای سه توربین است و این بند ۸۵ سال پیش ساخته شده است. به گفتهی مسئولان، این بند در زمان آغاز فعالیت، افزون بر میدانوردک به شهر کابل نیز برق میداد. با این حال، اکنون ۲۵۰ جریب زمین مربوط به این بند از رسوبات و گلولای پر شده و تنها ۲۵ درصد آن، دارای آب است.