مسئولان شورای عمومی تاجران میوه‌ و سبزی در کابل، امروز (دوشنبه، ۲۵ سرطان) از مشکلات شان در روند صادرات به بیرون از کشور در خاک افغانستان شکایت می‌کنند.

آن‌ها، می‌گویند که روند نوبت‌دهی از سوی وزارت ترانسپورت و هوانوردی به موترهای باربری میوه‌ی تازه و سبزی، صادرات شان به بیرون از کشور را به کندی روبه‌رو کرده است و در برخی از موارد تا رسیدن نوبت به موترهای باربری میوه‌ی تازه و سبزی، میوه و سبزی آن‌ها فاسد می‌شود.

عبدالغفور ناصری، رییس شورای عمومی تاجران میوه و سبزی در کابل، داروپاشی میوه و سبزی را در هنگام صادرات به بیرون از کشور، از دیگر مشکلات می‌داند که در برخی از موارد، سبب ازبین‌رفتن میوه و سبزی شده است.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

او می‌گوید که در مارکت میوه و سبزی در کابل، پیش از این ۱۰۵۰ دکان فعالیت داشت و اکنون به علت بلندشدن کرایه، بیش از ۶۰۰ دکان فعالیت خود را متوقف کرده است. ناصری، از حکومت سرپرست می‌خواهد که به مشکلات موجود شان رسیدگی کند.

وطندار، تاجر میوه‌ی تازه، می‌گوید که در روند نوبت‌دهی موترهای باربری بیش‌تر شب‌ها به موترهای باربری دست‌رسی ندارند. «مشکلات ترانسپورت است؛ ما نمی‌توانیم پیش از زمان معین به موتر دست‌رسی داشته باشیم. این میوه است؛ یک ساعت است و یک ساعت نیست؛ ما میوه را به بیرون از کابل صادر می‌کنیم و از طرف شب به موتر دست‌رسی نداریم.»

محمدمبین نوری، دیگر تاجر میوه‌ی تازه و سبزی، می‌گوید که بیش‌تر وقت‌ها داروپاشی سبب ازبین‌رفتن میوه و سبزی در هنگام صادرات به بیرون از کشور شده است.

او می‌افزاید: «ما بادرنگ، بادنجان رومی و زردآلو صادر می‌کنیم؛ داروپاشی هیچ فایده‌ای ندارد و این تمام میوه‌های تازه و سبزی‌های ما را از بین برده است. ما می‌خواهیم که این روند را اختیاری کنند.»

در همین حال، مسئولان در وزارت ترانسپورت و هوانوردی، می‌گویند که به میوه‌ی تازه و سبزی در روند نوبت‌دهی اولویت داده شده است.

امام‌الدین احمدی، سخن‌گوی وزارت ترانسپورت و هوانوردی، می‌گوید: «به میوه‌ی تازه و سبزی در روند نوبت‌دهی اولویت داده شده است و اگر موتر عاجل نیاز داشته باشند، فوق‌العاده برای شان اجازه داده می‌شود.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

همین گونه، عتیق‌الله مسلم، رییس حفاظه‌ی نباتات و قرنطین‌سنترها در مرکز و بندرهای وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، می‌گوید که داروپاشی میوه‌های تازه و سبزی یک معیار جهانی است.

در همین حال، نعمت‌الله بارکزی، مشاور مطبوعاتی شهرداری کابل، می‌گوید که مارکت میوه‌ی تازه و سبزی، جایداد شهرداری کابل است و پیش از این به داوطلبی داده شده و شرکت برنده نرخ دکان‌ها را تعیین کرده است. «به گونه‌ی مشخص مارکت میوه‌ی تازه و سبزی جایداد شهرداری کابل است و پیش از این به داوطلبی داده شده و شرکت برنده اجراأت خود را می‌کند.»

گفتنی است که هفته‌ی گذشته پاکستان ۳۰۰ لاری حامل میوه‌ی تازه و سبزی تاجران افغانستان را در گذرگاه‌های تورخم، سپین‌بولدک و خرلاچی، متوقف کرده بود.

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: