مسئولان «نهاد زنان خبرنگار افغانستان»، روز یکشنبه، ۵ قوس، در برنامهای در کابل نتیجهی نظرسنجی این نهاد در بارهی وضعیت خبرنگاران زن در دو سال پسین در افغانستان، مشکلات موجود فراراه آنان، تغییرات رونماشده در دو سال گذشته در برابر خبرنگاران زن و راههای بیرونرفت از مشکلات را، همگانی کردند.
مینه حبیب، مسئول «نهاد زنان خبرنگار افغانستان»، در این برنامه میگوید که ۲۰۰ خبرنگار زن از سراسر کشور در این نظرسنجی اشتراک کرده که ۹۰ درصد آنها اکنون در رسانهها سرگرم کار اند. او میافزاید: «در قسمت چالشهای موجود، ۴۵ درصد از شرکتکنندگان بیکاری و خانهنشینی زنان خبرنگار، ۱۰ درصد نبود دسترسی به اطلاعات، هفت درصد نداشتن امنیت شغلی و روانی در رسانهها را، بزرگترین چالشهای سد راه شان عنوان کرده و دو درصد رعایت حجاب و بستن ماسک را، محدودیت بازدارنده گفته اند.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
مسئولان نهاد زنان خبرنگار افغانستان، هدف از انجام این نظرسنجی را برملاسازی مانعهای سد راه خبرنگاران زن و پیداشدن راه حلی برای آن عنوان میکنند. مسئول نهاد زنان خبرنگار افغانستان، به سلاموطندار تأکید میکند: «هدف ما از انجام این سروی این بود که چالشهای اینها را پیدا کنیم تا نهاد ما برای حل آن اقدام کند که بیشتر آنها از وضعیت بد اقتصادی شان شاکی بودند؛ زیرا قشر آسیبپذیر این تحول بودند تا با همیاری دولت و نهادهای بیرونی با اینها همکاری شود.»
اشتراککنندگان این نظرسنجی، راههای بیرونرفت از چالشهای موجود را، پشتیبانی مالی از خود، رفع تبعیض جنسیتی در رسانهها و ایجاد فرصتهای شغلی بیشتر برای خبرنگاران زن، عنوان میکنند. خبرنگاران زن با این که چالشهای موجود را تأیید میکنند؛ اما میگویند که انجام چنین نظرسنجیها چندان نتیجهبخش نیست.
هاجره، یک تن از خبرنگاران زن، در این باره به سلاموطندار میگوید: «مشکلات زیادی است، دسترسینداشتن به اطلاعات در برابر زنان است که این سبب کمارزش تلقیشدن کار آنها و کاهش در معاش شان میشود. از سویی هم، این برنامهها و ارائهی آمار و ارقام، دردی را دوا نمیکند و چندان نتیجهبخش نیست.»
سلاموطندار را در شبکهی «ایکس» دنبال کنید
زرغونه، یک تن دیگر از خبرنگاران زن، نیز در این باره میگوید: «۱۴ سال است در رسانه هستم، در این دو سال اخیر ما را عموماً به خاطر نبود بودجه به کار نمیگیرند، مجبوریم بدون معاش کار کنیم. امید است نتایج این نظرسنجی یک راه حل به ما بدهد.»
گفتنی است که پیش از این، نهادهای پشتیبان رسانهها نیز گفته اند که پس از تحولات سیاسی بیش از دو سال پیش، از ۲۷۵۰ تن بانوی فعال در رسانهها، اکنون تنها ۵۴۵ تن آنها فعالیت میکنند که از این میان ۲۸۸ تن آنان خبرنگار اند.