بیست‌ونهمین نشست سالانه‌ی تغییرهای آب‌وهوایی سازمان ملل متحد (کاپ ۲۹)، امروز در شهر باکو، پایتخت آذربایجان آغاز شد.

در این نشست، مقام‌های کشورهای مختلف، نمایندگان و اعضای جامعه‌ی مدنی اشتراک کرده و امیدوار اند در باره‌ی مهم‌ترین دستور کار این نشست که تأمین مالی برای تغییرهای آب‌وهوایی تا سقف یک تریلیون دالر در سال برای کشورهای در حال توسعه است، به تفاهم برسند.

مقام‌ها در سازمان ملل متحد، می‌گویند که برگزاری این نشست فرصت دیگری است که کشورهای پیش‌رفته و صنعتی در کنار کشورهای نادار و در حال توسعه، برای کاهش اثرهای تغییرهای آب‌و‌هوایی باهم ‌گفت‌وگو کنند.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

سایمون استیل، دبیر اجرایی تغییرهای آب‌وهوایی سازمان ملل متحد، در این نشست از کشورهای جهان می‌خواهد که برای کاهش اثرهای تغییرهای آب‌وهوایی گام‌های عملی بردارند.

در همین حال، شیوع بیماری‌ها، ادامه‌ی خشک‌سالی‌ها، کاهش سطح آب‌های زیرزمینی، ذوب‌شدن یخچال‌های طبیعی و آتش‌گرفتن جنگلات، از پیامدهای تغییرهای آب‌وهوایی است که شماری از کشورهای جهان را بیش‌تر آسیب‌پذیر کرده است.

همین گونه، سال گذشته در نشست «کاپ ۲۸»، شماری از کشورها برای حذف استفاده‌ی سوخت زغال‌سنگ، نفت و گاز به تفاهم رسیده و بر کاهش سوخت فسیلی تأکید کرده بودند؛ اما چرا اعضای نشست کاپ نتوانستند امسال این توافق‌های شان را عملی کنند؟

با این حال، شماری از آگاهان محیط‌زیستی، می‌گویند که رقابت‌های سیاسی کشورهای بزرگ سبب شده است که توافق‌های نشست «کاپ ۲۸» عملی نشود.

طاهر ماموندزی، آگاه محیط‌زیستی، می‌گوید: «بلی، این چالشی است که کشورهای پیش‌رفته به دلیل رقابت‌های سیاسی و اقتصادی به موضوعات محیط‌زیستی توجه نکنند.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

سیدمحمد سلیمان‌خیل، دیگر آگاه محیط‌زیستی، نیز می‌گوید که شماری از کشورهای بزرگ امسال خواسته اند که در این نشست حضور نداشته باشند و این سبب کم‌رنگ‌شدن این نشست خواهد شد.

افغانستان، یکی از کشورهایی است که بیش‌تر از تغییرهای آب‌و‌هوایی متأثر شده و امسال هیئتی از افغانستان پس از سه سال در این نشست شرکت کرده است.

گفتنی‌ است که بیست‌ونهمین نشست سالانه‌ی تغییرهای آب‌وهوایی سازمان ملل متحد از ۱۱ تا ۲۲ نومبر در شهر باکو برگزار می‌شود.

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: