یازدهمین جشنوارهی ملی «گل ارغوان»، یکشنبه، ۱۳ حمل، با حضور عبیدالله امینزاده، والی پروان، رییسان ریاستهای مختلف، شاعران، نویسندگان و شماری از باشندگان پروان، در هتل «گل ارغوان»، در دامنهی تپهی ارغوانزار گلغندی، از سوی ریاست اطلاعات و فرهنگ این ولایت و بیحضور زنان، برگزار شد.
در همین حال، شمسالرحمان صدیقی، رییس اطلاعات و فرهنگ پروان، تأکید میکند که از سوی آنان، برای حضور زنان در این جشنواره، ملاحظهای وجود نداشته و از آنان برای اشتراک در این جشنواره، به گونهی رسمی دعوت نشده است.
با این حال، عبیدالله امینزاده، والی پروان، در گفتوگو با سلاموطندار میگوید: «برگزاری چنین جشنوارهها پیش از اسلام هم رواج داشت و پیامبر اسلام نیز از این جشنوارهها برای انتشار دین اسلام استفاده میکرد. راهاندازی این گونه جشنوارهها سبب اخوت و همدیگرپذیری در میان اقوام میشود.»
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
در این جشنواره، شعر در وصف گل ارغوان و ترانههای میهنی دکلمه، نمایشهای رزمی ورزشکاران انجام، نمایشگاه صنایع دستی صنعتکاران افتتاح و در بارهی اهمیت و جایگاه جشن سنتی گل ارغوان در پروان، سخنرانی شد.
از سویی هم، رازمحمد یاسر، رییس صنعت و تجارت پروان، از برگزارکنندگان نمایشگاه صنایع دستی در این جشنواره، میگوید که در این نمایشگاه، صنایع دستی و هفت پروژهی هوشمند ساختهشده توسط دانشجویان دانشگاه پروان در بخش تحصیلات عالی، سکتور خصوصی معارف و صحت، به نمایش گذاشته شده است.
رییس صنعت و تجارت پروان، همچنان میافزاید که در این نمایشگاه، از زنان صنعتکار نیز دعوت شده بود؛ اما به دلیل این که شمار آنان اندک بود، در این جشنواره اشتراک نکرده اند.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
با این همه، شماری از صنعتکاران که ساختههای دستی شان را در این نمایشگاه به نمایش گذاشته اند، میگویند که فروشات شان نسبت به سال پیش، کمتر شده است.
جشنوارهی ملی گل ارغوان و نمایشگاه صنایع دستی در پروان، در حالی که در سالهای پیش زنان در چنین برنامههای ملی و فرهنگی حضور پررنگی داشتند؛ اما امسال بیحضور زنان و صنعتکاران زن، برگزار شد.