وزارت آب و انرژی حکومت سرپرست، با پخش خبرنامه‌ای از بارش شدید باران و سرازیرشدن سیل از یک‌شنبه، ۳۱ حمل تا سه‌شنبه، ۲ ثور، در ۱۱ ولایت افغانستان هشدار داده است. این وزارت، از باشندگان ولایت‌های پروان، پنجشیر، کاپیسا، پکتیا، لوگر، لغمان، کنر، بغلان، تخار، کندز و بدخشان خواسته است که از نزدیک‌شدن به دریاها در هنگام جاری‌شدن سیل و آب‌خیزی، خودداری کنند.

در خبرنامه آمده است: «در تاریخ‌های متذکره ناشی از بارندگی، احتمال سرازیرشدن سیلاب یا بلندشدن سطح آب در مسیر دریاهای پروان، پنجشیر، کاپیسا، پکتیا، لوگر، لغمان، کنر، بغلان، تخار، کندز و بدخشان وجود دارد؛ بنابرین، از عموم اهالی پایین‌دست این مناطق خواسته می‌شود تا آگاهی کامل داشته باشند و از نزدیک‌شدن در کنار دریاها هنگام سیلاب یا آب‌خیزی خودداری کنند.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

در همین حال، باشندگان بخش‌های دوردست برخی ولایت‌های کشور به سلام‌وطندار می‌گویند با این که در برابر رویدادهای طبیعی مانند سیلاب‌ها به شدت آسیب‌پذیر اند؛ اما از سوی نهادهای مسئول و از راه‌های قابل دست‌رس، به موقع به مردم آگاهی‌دهی نمی‌شود.

صلاح‌الدین، کشاورزی در پنجشیر و سمیرا، باشنده‌ی کاپیسا، از حکومت سرپرست می‌خواهند که باید از طریق بزرگان محل و مسجدها، پیش از پیش به مردم آگاهی‌دهی کند.

صلاح‌الدین، می‌گوید: «کشاورزان به شبکه‌های مخابراتی دست‌رسی ندارند؛ باید از سوی مساجد و منابر آگهی‌دهی شود و هشدارهای جوی داده شود تا آمادگی بگیرند مردمانی که در خطر استند و خانواده‌ها قبل از قبل آمادگی داشته باشند.»

سمیرا، نیز می‌گوید: «در زمینه‌ی آگهی‌دهی اوضاع جوی، مسئولان و کشاورزان زیاد به شبکه‌های اجتماعی دست‌رسی ندارند و ما می‌خواهیم که از طریق مسجدها و کانال‌هایی که برای ما قابل دست‌رس است، به وقتش به ما آگهی و هشدار داده شود تا کسانی که در معرض خطر آب‌خیزی‌ها استند، اقدام‌هایی را روی دست بگیرند.»

باشندگان شماری از بخش‌های دوردست کشور نیز می‌گویند که آگاهی‌دهی‌نکردن به موقع، آسیب‌پذیری مردم در برابر رویدادهای طبیعی را بیش‌تر می‌کند.

جاوید، باشنده‌ی ولسوالی زیباک بدخشان، می‌گوید: «هنوز از سوی نهادها و دولت قبل از باران و سیلاب به ما احوال ندادند و در این دوردست‌ها به صفحه‌های اجتماعی نیز دست‌رسی نداریم. گاهی اوقات سیلاب که شدید می‌شود، در همان وقت خود را بیرون می‌کنیم.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

قدوس، باشنده‌ی ولسوالی شهدای بدخشان، نیز می‌گوید: «منطقه‌ی ما در برابر سیلاب خیلی خطرناک است و خانه‌های ما مقاومت ندارد در برابر سیلاب و چند سال پیش هم این جا سیلاب آمده بود؛ خانه و زمین‌های زراعتی را از بین برد و در این اواخر هم هوا کلاً بارانی است.»

با توجه به موقعیت جغرافیایی افغانستان، مردم بیش‌تر بخش‌های کشور به ویژه در ارتفاع‌ها و نواحی دورافتاده با خطرهای جدی رویدادهای طبیعی از جمله بارش‌ شدید باران، سرازیرشدن سیلاب‌ها و زمین‌لرزه‌ روبه‌رو اند و همواره باشندگان این بخش‌ها تلفات جانی و زیان‌های مالی فراوانی را متحمل می‌شوند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: