مسئولان در ریاست اطلاعات و فرهنگ بغلان، میگویند که دهها اثر و مکان باستانی در هفت ولسوالی این ولایت در نتیجهی سرازیرشدن سیلابهای پسین به گونهی کلی و قسمی تخریب شده اند.
عزتمیر حقانی، آمر گردشگری ریاست اطلاعات و فرهنگ بغلان، میگوید که این اثرها و مکانهای باستانی در ولسوالیهای دهنهی غوری، دند غوری، برکه، جلگه، نهرین، خوستوفرنگ و گذرگاه نور این ولایت ویران شده اند.
او میافزاید: «بعضی مکانها در ولسوالیهای برکه، جلگه، نهرین به گونهی کامل تخریب شده و در بعضی ولسوالیها مانند پلخمری ساحهی شمرق، ساحهی دند غوری یا در بغلان مرکزی اثرها و مکانهای باستانی و ساحات تاریخی به گونهی قسمی تخریب شده است.»
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
حقانی، تأکید میکند که بیشتر اثرها و مکانهای باستانی این ولایت که پیش از این نیز در نتیجهی رویدادهای طبیعی آسیب دیده بودند، با خطر نابودی روبهرو اند.
۱۲۶ مکان باستانی در بغلان از سوی ریاست اطلاعات و فرهنگ این ولایت ثبت شده است که ۹۰ درصد این مکانها به بازسازی نیاز دارند.
در سوی دیگر، شماری از باشندگان بغلان، میگویند که اثرها و مکانهای باستانی که در خطر نابودی قرار دارند، باید نگهداری شوند.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
محمدشیروان، باشندهی بغلان، میگوید: «اثرهای باستانی خیلی تخریب شده است؛ این اثرها باید دوباره ترمیم شوند؛ دولت در این رستا توجه کند؛ چون اثرهای باستانی تاریخ یک کشور است.»
ذبیحالله، دیگر باشندهی بغلان نیز، میگوید: «ما از دولت میخواهیم که در قسمت ترمیم اثرها و مکانهای باستانی توجه بیشتر کند؛ چون نگهداری این اثرها مهم است و مردم برای بازدید این مکانها میآیند و سبب رشد اقتصادی میشود.»
بغلان در شمال افغانستان دارای اثرها و مکانهای باستانی زیاد است که شماری از مکانهای آن مانند «کافر قلا» که از دوران کوشانیان و بوداییها به جا مانده است، قدمت ۲۰۰۰ساله دارد.