با گسترش بیکاری و دامنهی فقر در افغانستان، کودکان در آسیبپذیری بیشتر قرار گرفته اند. سازمان حفاظت از کودکان (Save the Children)، امروز در تویتی گفته است که به دلیل ممنوعیت زنان از کار در مؤسسههای غیردولتی داخلی و خارجی در افغانستان، ناگزیر شده که فعالیتش در این کشور را متوقف کند.
این سازمان، افزوده است که خانوادههای نادار در افغانستان، به منظور مقابله با ناداری، کودکان شان را برای کار در محیطهای خطرناک میفرستند.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
سازمان حفاظت از کودکان، نوشته است: «مجبور هستیم به دلیل ممنوعیت کار زنان فعالیتهای خود در افغانستان را متوقف کنیم. به خاطری که فعالیت زنان برای ادامهی مصون و مؤثر خدمات، ضروری است. متأسفانه خانوادهها با فقر روبهرو اند و آنها بیشتر کودکان خود را برای کار در محیطهای خطرناک میفرستند.»
این سازمان، پیش از این نیز گفته بود که یک میلیون کودک در افغانستان سرگرم کارهای شاق اند. با این حال، مسئولان وزارت کار و امور اجتماعی، با نگرانی از توقف فعالیت سازمان حفاظت از کودکان، میگویند که این میتواند روی وضعیت کودکان اثرهای منفی به جا بگذارد.
یونس صدیقی، مسئول ارتباطات و روابط عامهی این وزارت، به سلاموطندار میگوید: «توقف فعالیت سازمان حفاظت از کودکان، بر وضعیت کودکان تأثیر منفی خواهد گذاشت. اما امارت اسلامی بیشتر از ۸۰۰۰ کودک را در پرورشگاهها حمایت میکند و نیز ۲۰۰۰ کودک دیگر را برای گرفتن کمک به هلالاحمر معرفی کرده و نیز برنامههایی را برای چهگونگی بیرونرفت از این وضعیت روی دست دارد.»
این در حالی است که به گفتهی سازمان حفاظت از کودکان، ۱۴ میلیون کودک در افغانستان به کمکهای انساندوستانه نیاز دارند. در همین حال، شماری از کارشناسان حقوق کودکان با نگرانی از توقف فعالیت سازمان حفاظت از کودکان، میگویند که کودکان با خطر جدی روبهرو خواهند شد.
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
حمایتالله احمدی، کارشناس حقوق کودکان، میگوید: «توقف فعالیت سازمان حفاظت از کودکان در این وضعیت، ناداری و بیکاری شهروندان به ویژه کودکان را، با خطر جدی مواجه میکند.»
سازمان حفاظت از کودکان، یکی از بزرگترین سازمانهای غیردولتی در افغانستان است که از ۱۹۷۶ فعالیتش را در بخش انساندوستانه به ویژه کودکان آغاز کرده و اکنون پس از ۴۰ سال، روند کمکرسانی خود به کودکان نیازمند را متوقف کرده است.