شماری از بازرگانان زن که در سی‌ویکمین نمایش‌گاه خزانی فرآورده‌های کشاورزی، مال‌داری و تولیدات داخلی در بادام‌باغ شهر کابل، اشتراک کرده اند، می‌گویند که برگزاری نمایش‌گاه‌ها زمینه‌ی بازاریابی را به آنان فراهم کرده و باید در این زمینه توجه بیش‌تری صورت گیرد.  

فوزیه سخی‌زاده، مسئول کارگاه خیاطی و گل‌دوزی «فوزیه» که در گوشه‌ای از این نمایش‌گاه، به امید فروش صنایع دستی‌اش نشسته، می‌گوید که برگزاری این نمایش‌گاه و فرصتی که برای فروش محصولاتش به دست آورده، برایش خوش‌حال‌کننده است. «نمایش‌گاه‌ها به ما کمک‌ می‌کند تا با تمویل‌کنندگان مالی و نهادهای مختلف آشنا شویم و مشتری بیش‌تری داشته باشیم.»

فوزیه که با پشتیبانی نهاد «اکتید» از بدخشان به این جا آمده، می‌گوید که در کارگاه خیاطی و گل‌دوزی‌اش، به ۵۰ زن در بخش خیاطی، گل‌دوزی، مهره‌دوزی و پشم‌ریسی زمینه‌ی کار فراهم کرده است.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

آنیتا سخی‌زاده، دیگر بازرگان صنایع دستی و کشاورزی در بادام‌باغ، می‌گوید: «اولین بار است که با حمایت دفتر اکتید از هرات در این نمایش‌گاه اشتراک کرده‌ام؛ زیاد خوش‌حال هستم؛ از نهاد‌های حامی زنان می‌خواهم که از بیش‌تر زنان حمایت کنند تا خود شان مستقل شوند.»

او، از حکومت سرپرست و نهادهای کمک‌کننده، می‌خواهد که زمینه‌ی اشتراک در نمایش‌گاه‌ها به زنان تجارت‌پیشه را گسترش دهند.

حبیبه سادات، خانمی ۵۸ساله که در بخش صنایع دستی فعالیت دارد، می‌گوید که در این نمایش‌گاه‌، توانسته چندین قرارداد چادر، یخن، بیک و لباس‌های هزارگى را به دست بیاورد.

مسعوده عثمانی، مسئول شرکت «آنگبین» و یکی دیگر از اشتراک‌کنندگان در سی‌ویکمین نمایش‌گاه خزانی فرآورده‌های کشاورزی، مال‌داری و تولیدات داخلی، می‌گوید: «اشتراک در نمایش‌گاه مفید است‌؛ اول مردم از محصولات وطن خود آگاهی پیدا می‌کنند؛ دوم محصولات ما بازاریابی و فروش شان خوب می‌شود.»

خاطره نوری، مسئول کارگاه خیاطی و صنایع دستی «تلاش»، می‌گوید که به صورت شخصی از وزارت زراعت، آبیاری و مالداری غرفه گرفته و به این نمایش‌گاه اشتراک کرده است. «از اشتراک در نمایش‌گاه راضی هستم؛ همین اشتراک باعث شده که زنان تجارت‌پیشه را ببینم؛ حضور مردم زیاد و فروش ما هم خوب است.»

خاطره، می‌افزاید که ۱۱ تن در کارگاه‌اش مشغول کار است و محصولات مانند صنایع دستی، وسایل بافندگی، لباس‌های افغانی و بیک تولید می‌کنند. «از نهادها می‌خواهم بیایند و از ما پشتیبانی کنند تا محصولات بیش‌تر را تولید کنیم و به فروش برسانیم.»

سویتای ۲۰ساله، از کارمندان شرکت «روپانی»، می‌گوید که در این شرکت بیش از ۶۰ تن در بخش‌های زرگری و حکاکی سرگرم کار اند. او می‌افزاید: «در هر صنف ۱۰ تا ۲۰ تن در بخش‌های زرگری، حکاکی و سنگ تراشی کار می‌کنند؛ از این که در این نمایش‌گاه آمدم، خوش‌حالم؛ در این روزها فروش محصولات ما خوب و بازدید‌کنندگان هم خیلی زیاد است.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

دیانای ۲۱ساله که دو سال پیش یک شرکت صنایع‌دستی را ایجاد و به ۱۶ تن زمینه‌ی کار را فراهم کرده است، می‌گوید که در شرکتش لباس‌های افغانی، بیک‌های مهره‌کاری‌شده و دیگر صنایع دستی را تولید و به بازارهای داخلی و بیرونی عرضه می‌کند. او می‌افزاید: «نمایش‌گاه در اصل نشان دهنده‌ی فرهنگ ما است؛ یگانه بخشی که زنان کار راحت می‌کنند و محصولات شان به فروش می‌رسد، همین نمایش‌گاه‌ها است؛ نهادها و مردم دیدن می‌کنند و به محصولات ما بازاریابی می‌شود.»

گفتنی است که در نمایش‌گاه محصولات زراعتی و مال‌داری افغانستان، تولیدات پروسس‌شده، صنایع دستی، ماشین‌آلات زراعتی، دست‌گاه‌های تولیدات داخلی به نمایش گذاشته شده است. بر اساس اعلامیه‌ی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری حکومت سرپرست، در سی‌ویکمین نمایش‌گاه خزانی فرآورده‌های کشاورزی، مال‌داری و تولیدات داخلی‌، کالاهای تولیدی افغانستان در ۲۶۳ غرفه به نمایش گذاشته شده که ۵۶ غرفه‌ی آن به زنان اختصاص یافته است.

 سی‌ویکمین نمایش‌گاه خزانی فرآورده‌های کشاورزی، مال‌داری و تولیدات داخلی در بادام‌باغ شهر کابل، چهارشنبه‌ی هفته‌ی گذشته با حضور مقام‌های بلند‌رتبه‌ی حکومت سرپرست از جمله عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا، مسئولان وزارت زراعت، آبیاری و مالداری و سایر نهادهای ملی و بین‌المللی، گشایش یافت.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: