فضل‌الحق زمانی، باشنده‌ی روستای «مدرسه‌»ی مرکز غور است که در نتیجه‌ی سرازیرشدن سیلاب‌های پسین، همه زمین‌های کشاورزی‌اش ویران شده است. او می‌گوید که کشاورزی یگانه منبع درآمد او و خانواده‌اش بود که هم‌اکنون با ویران‌شدن کشت‌زارهایش، از روبه‌روشدن خانواده‌اش با قحطی هراس دارد.

فضل‌الحق، می‌افزاید: «در اثر سیلاب‌هایی که در منطقه‌ی ما سرازیر شد، تمام کشت و زراعت ما مانند کچالو، لوبیا و گندم که کشت کرده بودیم، در اثر سیلاب‌ها از بین رفت و دولت آمد عکس خود را گرفت؛ ولی هنوز هیچ کمک نشده و ما یگانه منبع درآمد که داشتیم، کشت و زراعت ما بود و ما خواستار کمک هستیم.»

الوزی که ۱۲ سال می‌شود سرگرم کشاورزی در ولسوالی دهنه‌ی ‌غوری بغلان است، می‌گوید که در سال روان خورشیدی چهار‌ جریب زمین کشاورزی‌اش را لوبیا کاشته بود که در نتیجه‌ی سرازیرشدن سیلاب‌های پسین از بین رفته است.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

او می‌افزاید که هنوز کمکی از سوی حکومت سرپرست دریافت نکرده است. «چهار جریب زمین را کاشتیم؛ امسال سیل او را از بین برده است و حالا چه کنیم که می‌شود و نمی‌شود. حالا لوبیا را از بین برده و ما از حکومت می‌خواهیم که روی سیل را بگیرد.»

در همین حال، یک شبکه‌ی بین‌المللی موسوم به «سیستم هشدار اولیه‌ی قحطی»، روز جمعه با پخش گزارشی گفته که تنها در اپریل در نتیجه‌ی سرازیرشدن سیل در افغانستان، ۱۰ هزار هکتار زمین کشاورزی ویران شده است. این نهاد با اشاره به بازگشت مهاجران افغان از ایران و پاکستان، گفته است که احتمالاً در مناطق جنوب و جنوب‌شرقی افغانستان، ناامنی غذایی ادامه خواهد یافت.

با این حال، مسئولان در وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، می‌گویند که هم‌اکنون روند توزیع کمک‌ها به خانواده‌های آسیب‌دیده از سیلاب‌های پسین جریان دارد.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

مصباح‌الدین مستعین، سخن‌گوی این وزارت، می‌گوید که پس از روند توزیع کمک‌های اولیه، سروی زمین‌های کشاورزی که در اثر سرازیرشدن سیلاب‌ها ویران شده، آغاز خواهد شد.

گفتنی است که برنامه‌ی جهانی غذای سازمان ملل متحد، پیش از این گفته بود که برای مقابله با پیامدهای سیل در افغانستان، به ۱۴ میلیون دالر نیاز است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: