نشریۀ میلیتری تایمز گزارش داده است که سربازان آمریکایی در یک‌سال گذشته (پس از امضای موافقت‌نامه میان آمریکا و طالبان) برای نخستین‌بار پس از دو دهه جنگ در افغانستان، هیچ تلفاتی نداشته‌اند.

بر بنیاد گزارش میلیتری تایمز، جاویر گوتیریز و آنتونی رودریگیز آخرین سربازان آمریکایی بودند که یک‌سال پیش در نبردهای افغانستان کشته شدند. در گزارش هم‌چنان آمده است، آیان مک‌لاولین و مایگویل وایلالون، دو سرباز دیگر آمریکایی‌اند که در جنوری سال ۲۰۲۰ در افغانستان کشته شده بودند.

اخیراً طالبان گفته‌اند، اگر دولت جدید آمریکا موافقت‌نامۀ دوحه (موافقت‌نامۀ آمریکا و طالبان) را نقض کند، آنان حمله‌‌های‌شان را علیه سربازان آمریکایی از سر خواهند گرفت.

پیش از این، جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا گفته ‌که ادارۀ بایدن موافقت‌نامۀ ماه فبروری سال گذشتۀ میلادی میان طالبان و ادارۀ دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا را بررسی خواهد کرد.

بر بنیاد موافقت‌نامۀ آمریکا و طالبان، این گروه سربازان آمریکایی را در افغانستان هدف قرار نمی‌دهند و سربازان آمریکایی تا ماه می ام‌سال افغانستان را ترک خواهند کرد. براساس گزارش‌ها، اکنون حدود ۲ هزار و ۵۰۰ سرباز آمریکایی در افغانستان حضور دارند.

این در حالی‌ست که لیندزی گراهام، سناتور جمهوری‌‌خواه آمریکایی دوشنبۀ همین هفته، بیستم دلو/بهمن در گفت‌‌وگو با شبکۀ خبری «سی‌‌بی‌‌اس» گفت سربازان این کشور در زمان تعیین‌شده (ماه می ام‌سال) در موافقت‌نامۀ آمریکا با طالبان، افغانستان را ترک نخواهند کرد.

آقای گراهام در گفت‌‌و‌گو با شبکۀ خبری «سی‌بی‌اس» گفته است، از آن‌چه دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور این کشور در مورد مسألۀ افغانستان پیشنهاد می‌دهد، خوشحال است و استقبال می‌کند.

او گفته است: «من فکر می‌کنم ما در ماه می بیرون نخواهیم شد. ما زمانی می‌رویم که شرایط مناسب فراهم شود. طالبان تخطی کرده‌اند. آن‌ها به تعهدات‌شان در موافقت‌نامه عمل نکرده‌اند. بنابر این، من کاری را که آنتونی بلینکن و دولت بایدن انجام می‌دهند، تأیید می‌کنم.»

‌این سناتور آمریکایی افزوده است که طالبان در حال ارزیابی مجدد حضور آن‌ها در افغانستان‌اند.

به گفتۀ آقای گراهام، اگر آمریکا خیلی زود و بدون فراهم‌شدن شرایط لازم بیرون شود، داعش و القاعده دوباره نیرومند خواهند شد و وضعیت زنان نیز بسیار وخیم خواهد شد.

این سناتور آمریکایی به یافته‌های گزارش گروه مطالعۀ افغانستان نیز اشاره کرده و گفته که این گروه به نتایج خوبی دست یافته است. گروه مطالعۀ افغانستان در یک گزارش ۸۴ صفحه‌یی اوضاع افغانستان را بررسی کرده ‌است.

این گروه در گزارشی زیر عنوان «راهی برای صلح در افغانستان» گفته که خروج غیرمسئولانۀ سربازان آمریکایی احتمالاً به جنگ داخلی جدیدی در افغانستان منجر خواهد شد و این امر دعوت از احیای نیروهای ضد آمریکاست.

در این گزارش از دولت جدید آمریکا خواسته شده است که برنامۀ خروج سربازان این کشور از افغانستان را آهسته‌تر دنبال کند و ضرب‌الاجل ماه می را کنار بگذارد.

گروه مطالعۀ افغانستان در ماه اپریل سال ۲۰۲۰ میلادی از سوی کانگرس آمریکا به عضویت هیأت سناتور کیلی ایوت، ننسی لیندبورگ و ژنرال جوزف دانفورد با هم‌کاری انستیتیوت صلح آمریکا درست چند هفته پس از توافق صلح آمریکا و طالبان ایجاد شد.

خروج کامل سربازان آمریکایی مشروط به آمدن صلح در افغانستان، روشن‌شدن فرجام روند صلح یعنی این‌که این کشور چه‌گونه یک نظام خواهد داشت، جلب پشتی‌بانی دیپلوماتیک منطقه‌یی از روند صلح، روشن‌شدن تعهدات آمریکا به دولت کنونی افغانستان و پیروزی روند صلح، از پیشنهادهای گروه مطالعۀ افغانستان در این گزارش است.

جوزف دانفورد، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، افغانستان را کشوری دارای دولت شکننده دانسته و در این گزارش از پیامدهای خروج شتاب‌زدۀ سربازان کشورش از افغانستان هشدار داده است.

در گزارش گروه مطالعۀ افغانستان آمده ‌است که برای رسیدن به یک نتیجۀ قابل قبول گفت‌وگوهای صلح افغانستان، باید فرصت و زمان کافی به روند صلح داده شود و برای این کار، تلاش‌های دیپلوماتیک به دلیل تمدید ضرب‌الاجل کنونی خروج سربازان آمریکایی از افغانستان (ماه می ام‌سال)، باید آغاز شوند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: