ینس استولتنبرگ، دبیر کل ناتو در شصتوششمین اجلاس سالانۀ مجمع پارلمانی این سازمان میگوید، با وجود اعلام کاهش نیروها از سوی آمریکا، ناتو به حضورش در افغانستان ادامه میدهد.
به گفتۀ دبیر کل ناتو، این سازمان نمیتواند این خطر را به جان بخرد که افغانستان بار دیگر به پناهگاه امن هراسافگنان بینالمللی مبدل شده و با استفاده از این فرصت هراسافگنان حملههایشان را برنامهریزی کنند.
استولتنبرگ میافزاید، ناتو اجازه نمیدهد داعش خلافت هراسافگنانهاش را که در سوریه و عراق از دست داده، در افغانستان برپا کند.
استولتنبرگ میگوید: «به همین دلیل ما، آیندۀ حضور ناتو در افغانستان را در نشست وزیران دفاع این سازمان در ماه فبروری اعلام میکنیم. ما با انتخاب سختی مواجه خواهیم شد. یا بمانیم و بهای ادامۀ درگیری نظامیمان را بپردازیم یا خارج شویم و خطر از دسترفتن دستاوردهایمان را به جان بخریم و روند صلح نیز متزلزل میشود. این زمان مناسبی برای نتیجهگیری نیست؛ اما باید بهخاطر داشته باشیم که ما با هم وارد افغانستان شدیم و در فرصت مناسب و در هماهنگی با هم خارج شویم.»
دبیر کل ناتو میگوید، در مأموریت آموزش و مشوره کمتر از ۱۱ هزار سرباز حضور دارد. او میافزاید، ایالات متحده تصمیم نگرفته که از افغانستان خارج شود یا آنجا را ترک کند، تصمیمی که ایالات متحده گرفته است، کاهش شمار سربازانش از ۴۵۰۰ به ۲۵۰۰ تن است. استولتنبرگ تأکید میکند، ایالات متحده به گونۀ روشن بیان کرده است که آنان تسهیلات و تجهیزات، بهویژه چرخبالها و هواپیماهایشان را برای پشتیبانی هوایی مأموریتهای ناتو حفظ میکنند، موضوعی که فرماندهان نظامی ما نیز آن را تأیید کردهاند.
براساس موافقتنامۀ آمریکا_طالبان، تمام نیروهای بینالمللی باید تا اول ماه می سال آینده افغانستان را ترک کنند.
دبیر کل ناتو میگوید: «اگر طالبان شرایط درجشده در این موافقتنامه را تکمیل کرده باشند، متحدان آن را بررسی خواهند کرد و آن زمان است که ما تصمیم خواهیم گرفت افغانستان را ترک کنیم و در آنصورت دستاوردهایمان را به خطر انداخته و خطر استیلای دوبارۀ طالبان بر افغانستان را نیز به جان میخریم.»
او میافزاید، داعش مطمئنا قلمروش را گسترش داده و تلاش میکند خلافت هراسافگنانهاش را که در عراق و سوریه از دست داده، دوباره در افغانستان برپا کند. به گفتۀ استولتنبرگ، یا اینکه حضور میداشته باشند و در این صورت درگیر وضعیت خواهند بود.