موضوعهای امنیتی و نگرانی از تهدیدهای هراسافکنی، از مهمترین انتقادها در بیشتر از دو سال گذشته از افغانستان بوده است که با وجود اطمینانهای مکرر امارت اسلامی، جهان باز هم آن را در برابر این حکومت مطرح میکند.
دو روز پیش، ژنرال مایکل کوریلا، رییس ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحدهی امریکا (سنتکام)، در مجلس سنای این کشور ادعا کرد که امارت اسلامی برای مهار گروههای هراسافکن، تمایلی ندارد و با این وضع امکان حمله در برابر شریکان امریکا تا شش ماه آینده از افغانستان وجود دارد.
ژنرال کوریلا، گفت با این که پس از خروج امریکا از افغانستان نظارتهای استخباراتی امریکا از این کشور کاهش یافته است؛ اما امریکا تلاش دارد با استفاده از فنآوریها، نظارتهای خود را دوباره افزایش دهد.
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
امارت اسلامی اما با رد این اظهارات ژنرال کوریلا، میگوید که برخیها در امریکا به دنبال ایجاد فضای بیباوری در افغانستان اند.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، در این باره به سلاموطندار میگوید: «متأسفانه بعضی از جنگطلبان امریکا که همیشه عقب جنگ قرار داشتند، میخواهند وضعیت را حالا هم ناامن و بیباور تلقی کنند. ما این ادعا را رد میکنیم؛ خاک افغانستان علیه هیچ کشوری استفاده نمیشود و نه گروههای بیرونمرزی در افغانستان فعالیت میکنند.»
با این حال، برخی از آگاهان به این باور اند که حکومت جو بایدن در امریکا به فشارهایی که پس از خروج از افغانستان با آن روبهرو شده، به منظور جبران این فشارها و ناکامیهای خروج از افغانستان، به دنبال بهانهسازی برای حضور و مداخلهی دوباره در افغانستان است.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
ثمر سادات، آگاه مسائل سیاسی و نظامی، در این باره میگوید: «امریکاییها تلاش دارند که دوباره حداقل یک حضور استخباراتی و کشفی در افغانستان داشته باشند؛ چه فضایی و چه زمینی و چه حضوری، برای همین تلاشهای شان ادامه دارد؛ چون حکومت بایدن شدیداً مورد انتقاد کمیتهی روابط خارجی مجلس نمایندگان قرار گرفته است.»
صادق شینواری، دیگر آگاه مسائل سیاسی و نظامی، نیز در این باره میگوید: «ممکن امریکا غرض جلوگیری از حملههای احتمالی به کشورهای آسیای میانه و به خود امریکا دست به یک سلسه اقدامات جدید استخباراتی و بعد به یک سلسه اقدامات عملی مثل حمله از طریق طیارات بیسرنشین ،بزند.»
این در حالی است که اخیراً سازمان ملل متحد هم در گزارشی ادعا کرده که رویدادهای ضدامنیتی در افغانستان نسبت به یک سال گذشته ۳۸ درصد افزایش یافته؛ ادعایی که واکنش جدی امارت اسلامی را در پی داشته است.