مولانا فضلالرحمان، رهبر حزب جمعیت علمای اسلام پاکستان، در رأس هیئتی که گفته میشود متشکل از عالمان دینی این کشور است، به دعوت امارت اسلامی در سفری به کابل قرار است با مقامهای امارت اسلامی دیدار و گفتوگو کند.
با این که مولانا فضلالرحمان روز گذشته در گفتوگویی به رادیو آزادی گفت که با رهبر امارت اسلامی نیز دیدار خواهد داشت و از سوی دیگر، رسانههای پاکستانی به نقل از نزدیکان این چهرهی سیاسی-مذهبی پاکستان اعلام کرده اند که مسئلهی تحریک طالبان پاکستان (تیتیپی) از آجندای سفر رهبر حزب جمعیت علمای اسلام پاکستان به افغانستان است؛ اما ذبیحالله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، به طور مشخص این دو مورد را به سلاموطندار تأیید یا رد نکرد.
با این وجود، ذبیحالله مجاهد در خصوص سفر این هیئت پاکستانی به کابل، میگوید که مولانا فضلالرحمان دیدارهای سودمند با مسئولان مختلف امارت اسلامی روی موضوعهای گوناگون خواهد داشت.
سلاموطندار را در شبکهی «ایکس» دنبال کنید
مجاهد در این باره میافزاید: «این جا با مسئولان مختلف دیدوبازدید خواهند داشت و موضوعات مختلف را بررسی و بحث خواهد کردند و انشاءالله این سفر شان مفید خواهد بود برای هر دو کشور و هر دو ملت.»
رسانههای پاکستانی، به نقل از مولانا فضلالرحمان گزارش داده اند که سفر این چهرهی سیاسی-مذهبی پاکستان در همآهنگی با حکومت موقت این کشور صورت خواهد گرفت.
با این حال، بلال فاطمی، آگاه روابط بینالملل، میگوید که این سفر هیئت مولانا فضلالرحمان بیشتر به خاطر منافع سیاسی پاکستان صورت گرفته است و همین مسئله سبب خواهد شد که سودمندی زیادی به افغانستان نداشته باشد.
او میافزاید: «دیروز مولانا فضلالرحمان به وزارت خارجه خواسته شده بود و از طریق وزارت خارجه توضیحات لازم از سوی استخبارات پاکستان داده شد و برای آن خطوطی ترسیم شد که در سفرش از موضوعاتی که میخواهند عبور نکند، برای همین این سفر مولانا فضلالرحمان خالی از پیام حکومت پاکستان نیست.»
سفر مولانا فضلالرحمان به افغانستان در حالی است که چهارشنبهی گذشته هیئتی از امارت اسلامی نیز به ریاست محمدشیر آخوند، والی کندهار به پاکستان سفر کرده بود.
این سفرها و تلاشها در بخش بهبود روابط دوجانبه در حالی است که هماکنون امارت اسلامی و پاکستان اختلافهای جدی روی مسائل امنیتی و مهاجران دارند.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
واحد فقیریار، دیگر آگاه روابط بینالملل، با اشاره به این اختلافهای موجود در روابط امارت اسلامی و حکومت پاکستان تأکید دارد که حکومت پاکستان بنابر سیاست داخلی خودش به دنبال حل اختلافها با افغانستان نیست.
او میافزاید: «باور شخصی من این است که بحرانهای داخلی از جمله مشکلات اقتصادی، سیاسی و امنیتی که حکومت پاکستان به آنها مواجه است، پاکستان را مجبور میسازد تا با افغانستان روابط خود را متشنج نگه دارد؛ چون حکومت پاکستان میخواهد بار ملامتی بحرانهای این کشور را به کسی ربط دهد و برای این افغانستان برای شان هدف مناسب است.»
حکومت پاکستان مدعی است که پشت بیشتر ناامنیهای این کشور امارت اسلامی و شهروندان افغانستان قرار دارد؛ چیزی که بارها با مخالفت امارت اسلامی روبهرو شده است.