امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه‌ی امارت اسلامی، روز گذشته (جمعه، ۳۰ آگست) در پنجاهمین نشست وزیران امور خارجه‌ی سازمان همکاری اسلامی در کامرون، از همه کشورها به ویژه کشورهای عضو این سازمان، خواسته است که بر اساس منافع مشترک، روابط اقتصادی و بازرگانی شان را با افغانستان گسترش دهند.

سرپرست وزارت امور خارجه، در این نشست از  تمام کشورها خواسته است که برای رفع ممنوعیت سفر مقام‌های امارت اسلامی، رفع محدودیت‌های بانکی و آزادسازی پول‌های منجمدشده‌ی افغانستان، گام‌های عملی را بردارند.

متقی، گفته است: «همه کشورها برای آزادسازی تمامی دارایی‌های بانک مرکزی افغانستان و رفع تحریم‌های اقتصادی و ممنوعیت سفر بر رهبران امارت اسلامی افغانستان تلاش جدی کنند. خواست دوم ما این است که کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی و دیگر کشورهای جهان در چارچوب منافع مشروع مشترک وارد مشارکت اقتصادی و تجاری با افغانستان شوند.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

امیرخان متقی، در نشست وزیران امور خارجه‌ی سازمان همکاری اسلامی، افزوده است که محدودیت‌های بانکی سد راه افغانستان، رشد اقتصادی در این کشور را کند کرده است.

آگاهان مسائل سیاسی و اقتصادی، به این باور اند که خواست‌های امارت اسلامی در این نشست برای بیرون‌رفت افغانستان از انزوای سیاسی و اقتصادی کنونی به جا است؛ اما در شرایطی که امارت اسلامی با جهان و سازمان ملل متحد در تقابل است و  از سویی هم، استقلال عمل و جدیت در کار سازمان همکاری اسلامی دیده نمی‌شود، این خواست‌ها پاسخ مثبت دریافت نخواهد کرد.

شفیق‌الله سادات، آگاه مسائل سیاسی، می‌گوید که سازمان همکاری اسلامی هم‌اکنون خود از درون پراکنده و متأثر از نفوذ قدرت‌های بزرگ جهان است.

او می‌افزاید: «این سازمان از زمان پیدایش شان نشست‌هایی را که برگزار کرده اند، در سطح عمل تأثیر زیادی نداشته است. هیچ گاهی تمام اعضای این سازمان مصمم به قطع‌نامه‌هایی که صادر می‌کنند، نیستند. این سازمان از نگاه قدرت داخلی پراکنده است؛ این سازمان در مناسبات بین‌المللی تأثیر و نقش ضعیفی دارد.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

قیس محمدی، آگاه مسائل اقتصادی، می‌گوید که امارت اسلامی پیش از تلاش‌ها برای گسترش روابط اقتصادی و بازرگانی با کشورهای دور و نزدیک، در نخست باید عوامل داخلی و بیرونی مانع رشد اقتصادی در افغانستان را با سیاست‌های معقول برطرف کند.

با این همه، عبدالواحد حکیمی، آگاه روابط بین‌الملل، می‌گوید که برای بیرون‌رفت افغانستان از انزوای جاری سیاسی و اقتصادی و پذیرش خواست‌های حکومت سرپرست از سوی کشورهای اسلامی و دیگر کشورها، نیاز است سیاست تقابل کنار گذاشته و سیاست تعامل روی دست گرفته شود.

سرپرست وزارت امور خارجه‌ی امارت اسلامی، هم‌چنان در نشست سازمان همکاری اسلامی افزوده است که امارت اسلامی در برخورد با همه کشورها رویه‌ی حسن نیت را دنبال می‌کند و از آن‌ها نیز خواهان درپیش‌گرفتن این رویکرد است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: