پس از این که کاردار سفارت امریکا برای افغانستان در حساب کاربری اکس خود از آغاز بررسی نهادهای ملل متحد و کشورهای کمککننده از چگونگی روند عرضهی کمکها به افغانستان خبر داد، مسئولان در وزارت اقتصاد حکومت سرپرست امارت اسلامی ادامهی کمکهای انساندوستانهی ملل متحد و جهان با افغانستان را مهم میخوانند.
عبدالرحمان حبیب، سخنگوی وزارت اقتصاد، به سلاموطندار میگوید که ادامهی کمکهای انساندوستانهی ملل متحد و دیگر کشورها با افغانستان، برای مبارزه با ناامنی غذایی مؤثر است. «کشورهایی که در دوونیم سال گذشته با افغانستان کمک کرده و از شروع تا کنون مستقیم و بدون مداخلهی ادارههای دولتی بوده، وزارت اقتصاد سعی بر زمینهسازی ایجاد سهولت برای فعالیت و تطبیق پروژههای شان از طریق همآهنگیهای لازم میان سکتورها داشته است. تداوم مساعدتهای بشری برای چرخش اقتصادی و مبارزه با ناامنی غذایی، مؤثر بوده است.»
سخنگوی وزارت اقتصاد، تأکید میکند که ادامهی کمکهای انساندوستانهی ملل متحد با تطبیق پروژههای زیربنایی برای اشتغالزایی و ایجاد زمینهی کار دایمی برای مردم، مؤثریت بیشتر دارد.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
کرن دیکر، کاردار سفارت امریکا برای افغانستان، شامگاه دوشنبه با پخش بیانیهای در حساب کاربری اکس خود نوشته است که نهادهای زیرمجموعهی سازمان ملل متحد و کشورهای کمککننده، روند چگونگی ارائهی کمکها به افغانستان را بررسی میکنند.
در بخشی از این بیانیه آمده است: «آژانسهای سازمان ملل متحد و کشورهای کمککننده، برای ارزیابی کارآمدی کمکها در افغانستان گرد هم آمدند؛ انجامدهندگان باهم برای ادامهی کمک و همکاری به افغانستان کار میکنند.»
کرن دیکر در این بیانیه با این که مشخص نکرده است این بررسی چه زمانی و در کجا آغاز میشود، اما تأکید کرده که تمرکز اساسی بررسیها روی شفافیت و نظارت از کمکها است.
با این حال، شماری از نیازمندان که پیش از این کمکهای انساندوستانه دریافت کرده اند، میگویند که بخش بزرگی از نیازمندیهای شان از این راه حل میشد؛ اما هماکنون این کمکها قطع شده است.
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
آمنه، نیازمندی که سرپرستی خانوادهاش را برعهده دارد، به سلاموطندار میگوید: «نانآور خانه هستم، کارگر ندارم و بیوه هستم، پنج کودک دارم؛ کسوکوی ندارم. یک ماه-دو ماه که کمک میکردند، مشکل ما را حل میکردند؛ مواد خوراکی میدادند، بیغم بودیم. حالا اگر از صبح را پیدا کنیم، در شب در میمانیم. اگر از شب باشد، در روز در میمانیم. گاهی کودکانم دو شب-سه شب هم گشنه مانده اند.»
از سویی هم، شماری از نیازمندان که تا کنون کمکی دریافت نکرده اند، خواستار همکاری سازمانهای امدادرسان اند. خانشیرین، نیازمند در کابل، میگوید: «یگان روز نان خشک خانه میبرم، پیش خوب بود؛ کرایهی خانه تاوان شده سر ما رفته روان است. خوراکی را کموبیش چاره میکنم؛ یک مریضی اینها میشود؛ هیچی نیست.»
گفتنی است که سازمان ملل متحد هفتهی پیش اعلام کرد که بیش از ۲۳ میلیون افغان به کمکهای انساندوستانه نیاز دارند؛ در حالی که این سازمان بخش کوچکی از وعدههای مالی کشورهای تمویلکننده را دریافت کرده است.