شماری از بازرگانان، می‌گویند که وضع تحریم‌های اقتصادی بر افغانستان و محدودیت در صادرات و واردات، به کاروبار شان صدمه زده و آن‌ها را نسبت به آینده‌ سرمایه‌گذاری در کشور بی‌اعتماد کرده است.

غلام‌محمد حق‌دوست، مسئول یک شرکت ساختمانی در کابل، می‌گوید که نبود سرمایه، بلندرفتن نرخ مواد خام و بی‌اعتمادی سرمایه‌گذاران به آینده‌ی کار در افغانستان، آن‌ها را از گرفتن پروژه و سرمایه‌گذاری در افغانستان دل‌سرد کرده است. او، می‌افزاید: «تعزیراتی که بر سیستم‌های بانکی است، فعالیت تجاری ما را متأثر ساخته است. در کل، پروژه گرفته نمیشه؛ چون پول‌ها در بانک‌ها مسدود است و وقتی پول بند باشد، مردم نمی‌تواننید کار کنند. محصول گمرگ‌ها خیلی بالا شده و کسی مواد را وارد نمی‌کند، پروژه هم نمی‌گیره. سطح مالیات بالا شده روان است.»

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

نفیسه دانش، یکی از صادرکنندگان زعفران در هرات، می‌گوید که با وضع تحریم‌های جهانی بر اقتصاد افغانستان، اکنون، نمی‌تواند به بیرون از کشور صادرات داشته باشد؛ در حالی که در گذشته، سالانه به ارزش ۲۰۰ هزار دالر امریکایی زعفران صادر می‌کرد.

خانم دانش، می‌گوید که اکنون به دلیل ناتوانی در گرفتن ویزه، نمی‌تواند با مشتریانش در بیرون از افغانستان، ارتباط برقرار کند. او، می‌افزاید: «هر چه پول و پیسه بود، به فنا رفت؛ روحیه هم خراب شد، تجار نباید قربانی اهدف سیاسی شوند، سرمایه از دست رفت. تجار ازو کشور، اگر از ما خرید کنند که پیسه ما پیش اونا باشد؛ اما کنسولی اون‌ها در داخل افغانستان باز نیست، ویزه‌ی اونا را نمی‌توانیم بگیریم.»

در همین حال، رجب‌خان، یکی از تولیدکنندگان عسل در افغانستان، می‌گوید که وضع تحریم‌ها، سبب شده که میزان فعالیتش ۷۰ درصد کاهش پیدا کند. «در حال حاضر، موم پیدا نمیشه در افغانستان، زنبور پیدا نمیشه و اکثر مواد مورد نیاز زنبورداری، از پاکستان به کشور می‌آید. پلاستیک موم زنبور از ایران و پاکستان وارد می‌کنیم. منتها کار عسل ضعیف است.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

عبدالرحمان حبیب، سخن‌گوی وزارت اقتصاد، می‌گوید که به دنبال وضع تحریم‌های اقتصادی بر افغانستان، ۵۷۰ پروژه‌ی انکشافی در این کشور، نیمه‌کاره مانده و روند سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی نیز کاهش یافته است. او، هم‌چنان می‌گوید: «وضع محدودیت‌ها بر سیستم بانکی، قطع کمک‌های انکشافی جامعه‌ی جهانی و کاهش مؤسسات غیردولتی، تأثیرات منفی بر اقتصاد کشور گذاشته است، تولیدات داخلی، سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی را متأثر ساخته است.»

نگرانی از اثرهای منفی تحریم‌ها بر اقتصاد افغانستان، در حالی ابراز می‌شود که بانک جهانی چندی پیش در گزارشی، گفته بود که اقتصاد افغانستان در سال روان میلادی، نیم درصد رشد منفی خواهد داشت.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: