علاوه بر آبهای سطحی موجود در هلمند، هزاران هکتار از زمینهای این ولایت از چاههای عمیق آبیاری میشود. با این هم، شمار دقیق چاههای عمیق حفرشده در هلمند روشن نیست، اما باشندهگان این ولایت و کشاورزان زمینهای دشتی در هلمند میگویند که مجبور اند برای هر ۱۰ جریب زمین، از ۴۵ تا ۱۲۰ متر چاههای عمیق حفر کنند.
خداینور، باشندۀ منطقۀ «تریخ ناور» و غوثالدین توحید، باشندۀ ولسوالی نوزاد میگویند که کمبود آبهای زیرزمینی آنان را نگران کرده است، بسیاری از باغها در مناطقشان بهدلیل کمبود آب خشک شده و شماری از مردم نیز بهدلیل کمبود آب از یک منطقه به منطقۀ دیگر کوچ کردهاند. به گفتۀ آنان، در بیشتر مناطق آب آشامیدنی نیز در دسترس نیست.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
عبدالواحد سعادت، انجنیر مدیریت آب هلمند، میگوید که حفر غیرمسلکی چاههای عمیق، کاهش بارندهگی و کمبود آبهای سطحی و همچنان مدیریت نادرست آب، از جمله دلیلهاییاند که به گفتۀ او، سبب کاهش آبهای زیرزمینی شده است.
خواستیم بهمنظور جلوگیری از حفر غیرمسلکی چاههای عمیق و مدیریت آبهای سطحی در هلمند، دیدگاه ریاست انرژی و آب این ولایت، حوزۀ آبی و دیگر نهادهای مسئول را داشته باشیم؛ اما با تلاشهای فراوان موفق نشدیم. گفتنیست که از بیست سال به اینسو حفر چاههای عمیق بهطور غیرمسلکی ادامه دارد.