حامد کرزی، رئیس‌جمهور پیشین افغانستان، به تازه‌گی در گفت‌وگوی ویژه با خبرگزاری­ صدا و سیمای ایران در کابل گفته است که با روی‌کارآمدن امارت اسلامی در کشور، شهروندان افغانستان هنوز هم به صلح و ثبات پایدار دست نیافته‌اند.

آقای کرزی افزوده است که آمریکا و کشورهای بیرونی در ۲۰ سال گذشته، سبب دردسر و اذیت به شهروندان کشور شدند. او تأکید کرده است که آمریکا و کشورهای بیرونی با شعار مبارزه با تروریسم به افغانستان آمده بودند؛ اما سبب آسیب بزرگی به شهروندان این کشور شدند.

حامد کرزی گفته است: «شعار آمریکا برای مبارزه با تروریسم باعث دردسر عظیم برای مردم افغانستان شد، شعار آمریکا برای مبارزه با تروریسم نتیجۀ معکوس داد، خانه‌های مردم افغانستان بمباران و ویران شد و مردم این کشور در این حملات کشته شدند.»

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

از سویی هم، رئیس‌جمهور پیشین کشور ابراز امیدواری کرده است که امارت اسلامی با مراجعه به مخالفانش و تن‌دادن به قانون اساسی و برگزاری لویه‌جرگه، می‌تواند به یک دولت مردمی دست یابد.

حامد کرزی، رئیس‌جمهور پیشین افغانستان، در حال گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیمای ایران در کابل

در همین حال، شماری از آگاهان مسائل سیاسی این اظهارات آقای کرزی را تأیید می‌کنند و می‌گویند که با حضور قدرت‌های بیرونی در ۲۰ سال گذشته میلیاردها دالر در افغانستان مصرف شد؛ اما هیچ کار بنیادی در این کشور نشد.

نورشاه نورانی، آگاه مسائل سیاسی، می‌گوید که با توجه به پول‌های هنگفتی که در افغانستان به مصرف رسید، هنوز هم این کشور به خودکفایی نرسیده است. او می‌افزاید که حضور آمریکا و متحدانش در افغانستان برای مبارزه با تروریسم، غیرمؤثر تمام شد.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

اما شماری دیگر از آگاهان مسائل سیاسی، سخنان تازۀ حامد کرزی را به انتقاد می‌گیرند. به باور آنان، حضور ۲۰ سالۀ آمریکا و دیگر کشورهای جهان در افغانستان، مؤثریت بیش‌تر داشت. شجاع معاشیر، دیگر آگاه مسائل سیاسی، می‌گوید که در جریان ریاست‌جمهوری حامد کرزی ناامنی و مشکلات در افغانستان وجود داشت؛ اما آقای کرزی دربارۀ این چالش‌ها و عدم مؤثریت حضور کشورهای غرب چیزی نمی‌گفت.

این آگاه مسائل سیاسی سخنان حامد کرزی را ترمیم چالش‌های دورۀ حکومت گذشته‌اش می‌داند و آن را «سیاست‌ دوگانه و عوام‌فریبی» می‌خواند.

حامد کرزی، رئیس‌جمهور پیشین کشور، براساس فیصلۀ بن در پنجم دسامبر سال ۲۰۰۱، در تاریخ ۲۲ دسامبر همان سال پس از برهان‌الدین ربانی، رئیس‌جمهور موقت افغانستان شد. او در انتخابات سال‌های ۲۰۰۴ و ۲۰۰۸ برای دو دور رئیس‌جمهور انتخابی افغانستان بود.

گفتنی‌ست زمینه‌سازی برای تشکیل نظام جمهوری افغانستان که برای ۱۲ سال توسط حامد کرزی رهبری می‌شد، با جنگنده‌های آمریکایی شکل گرفت.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: