شماری از باشنده‌گان کندهار می‌گویند که پس از روی‌کار‌آمدن امارت اسلامی، دامنۀ فقر در این ولایت گسترش یافته است و بیش‌تر خانواده‌ها غذایی برای خوردن ندارند. آنان می‌افزایند با وجود این‌که روند توزیع کمک‌ها به خانواده‌های نیازمند سرعت گرفته است، اما این کمک‌ها نمی‌تواند در درازمدت مشکلات مردم را حل کند.

مطیع‌الله، یک تن از باشنده‌گان کندهار، می‌گوید‌: «از زمانی که امارت اسلامی به قدرت رسیده است، میزان بی‌کاری روزبه‌روز گسترش می‌یابد. مردم همه‌روزه منتظر اند که کسی به آن‌ها کمک کند. اگر به جوانان زمینۀ کار فراهم شود، هیچ‌گاهی منتظر خیرات نمی‌مانند، باید به مردم زمینۀ کار فراهم شود.»

سلام‌وطندار فارسی را در تلگرام دنبال کنید

فضل‌احمد، یک تن دیگر از باشنده‌گان کندهار، نیز می‌گوید: «تمام جوانان ما حالا به گرفتن کمک عادت کرده‌اند. اگر کارخانه ایجاد شود و به جوانان زمینۀ کار فراهم باشد، جوانان دیگر روزشان را برای انتظار در صف گرفتن کمک نمی‌گذرانند.»

این باشنده‌گان کندهار می‌افزایند که افزایش میزان فقر روی وضعیت امنیتی و اجتماعی جامعه تأثیر منفی می‌گذارد. در همین حال، مسئولان محلی و نهادهای امدادرسان در کندهار می‌گویند که تلاش دارند تا به نیازمندان زمینۀ کار را فراهم کنند و در بدل کار به آنان پول یا مواد خوراکی بدهند.

عبداللطیف حمیدی، مسئول نهاد «Serve Afghanistan»، می‌گوید: «هدف از فعالیت ما در این‌جا تلاش برای فراهم‌کردن زمینۀ کار به جوانان است تا از استعدادهای جوانانی که برای آبادی وطن فکر می‌کنند، بهره ببریم.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

عبدالسلام بریالی، رئیس اقتصاد کندهار، نیز به سلام‌وطندار می‌گوید که تلاش می‌کنند تا برای مردان و زنان زمینۀ کار دوام‌دار را مهیا کنند تا آنان بتوانند برای خانواده‌های خود نفقۀ حلال فراهم کنند.

او می‌افزاید: «از نظر ما نیز این‌که مردم به گرفتن کمک عادت کنند، کار خوبی نیست. ما با مسئولان مؤسسه‌ها در مورد فراهم‌کردن زمینۀ کار به جوانان گفت‌وگو کرده‌ایم.» پس از تحولات اخیر سیاسی در کشور، میران فقر افزایش یافته است و در نتیجۀ آن هزاران تن مجبور شده‌اند به کشورهای دیگر مهاجر شوند.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: // //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: