مسئولان در شهرداری کابل، میگویند که این اداره به تنهایی نمیتواند با آلودگی هوا در کابل مبارزه کند. آنها، امروز در یک برنامهی آگاهیدهی در بارهی کارکردها و فعالیتهای این اداره به منظور بهبود نظم شهری و تقویت مسئولیتپذیری شهروندان در برابر شهر و حفاظت از محیط زیست و مکانهای عمومی که در شهر کابل برگزار شده بود، از شهروندان به ویژه باشندگان ناحیههای پنجم، ششم و سیزدهم شهر کابل خواستند که برای مبارزه با آلودگی هوا با شهرداری کابل همکاری کنند.
عبدالصمد عابد، رییس ناحیهی سیزدهم شهر کابل، میگوید: «شهرداری به تنهایی قادر به مبارزه با آلودگی هوا نیست؛ از شما مردم میخواهیم که در این زمینه همکاری کنید.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
در همین حال، شماری از وکیلان گذر و بزرگان ناحیههای پنجم، ششم و سیزدهم شهر کابل، از حکومت سرپرست امارت اسلامی میخواهند که بخشی از درآمد زغالسنگ را برای مبارزه با آلودگی هوا اختصاص دهد.
اسحاق صفدری، رییس شورای متنفذین ناحیهی سیزدهم شهر کابل، میگوید: «ما از حکومت امارت اسلامی خواهشمندیم که همین زغالسنگ که باعث گرمی خانهها و از سوی دیگر، باعث آلودگی هوا میشود، بخشی از عواید آن را برای مبارزه با آلودگی هوا اختصاص بدهد تا ادارهی محیط زیست بتواند مبارزه کند.»
وزیرگل، رییس وکیلان گذر ناحیهی ششم شهر کابل، نیز با اشاره به پیامدهای خطرناک آلودگی هوا میگوید که حکومت برای مبارزه با آلودگی هوا برنامههایی را روی دست بگیرد.
او میافزاید: «مرگومیر به وکلای گذر معلوم است که چه اندازه است. ما در سه ماه زمستان در هوای آلوده زندگی میکنیم و اگر پشت آن نگردیم، ممکن در تمام سال این گونه زندگی کنیم و این خطرناک است.»
همین گونه، محمدطاهر خلیلی، رییس وکیلان گذر ناحیهی سیزدهم شهر کابل، میگوید که باید جایگزینهای مناسبی برای زغالسنگ و پلاستیک جستوجو شود و در دسترسی مردم قرار بگیرد.
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
او میافزاید: «نسبت به آلودگی هوا ما مسئولیت داریم و باید از نور خورشید برای گرمای خانه استفاده کنیم و باید از زغالسنگ و پلاستیک جلوگیری شود و آلودگی هوا مانند بمب اتم است که اگر توجه نشود، ناچار میشویم که به خاطر بیماریهای ناشی از آن، برای درمان به کشورهای همسایه برویم.»
آلودگی هوا در کابل، از جدیترین چالشها در برابر سلامت شهروندان است و به گفتهی مسئولان در شفاخانهی صحت طفل اندراگاندی، تنها در جریان قوس امسال در نتیجهی بیماریهای ناشی از آلودگی هوا، ۱۸۶ کودک در کابل جان باخته اند.