امارت اسلامی در واکنش به نشست تازهی شورای امنیت سازمان ملل متحد، میگوید که کشورها با استفاده از نام داعش، در تلاش دسیسهسازی برای حکومت کنونی و بزرگنمایی این گروه در افغانستان اند.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، به سلاموطندار میگوید که داعش در افغانستان سرکوب شده و نگرانی سازمان ملل متحد و کشورها از حضور و نیرومندشدن این گروه در افغانستان، واقعبینانه نیست. به گفتهی او، کشورها از نام داعش در افغانستان، استفادهی ابزاری میکنند.
او میافزاید: «این گفتهها نادرست است. داعش در افغانستان در حال نابودی است و فرصت هم ندارد. جلو سربازگیری شان هم گرفته شده است. ما اجازه نمیدهیم کسی فعالیت کند یا تقویت شود. بزرگنمایی آنها از طرف غربیها و سازمانهای بزرگ، جای تأسف است.»
سلاموطندار را در تویتر دنبال کنید
شورای امنیت سازمان ملل متحد، جمعهشب، ۳ سنبله، نشستی را زیر نام «تهدیدها در برابر صلح و امنیت جهانی ناشی از اقدامهای تروریستی» برگزار و از ادامهی فعالیت گروه داعش و سربازگیری این گروه در افغانستان، ابراز نگرانی کرد.
ولادیمیر ورونکوف، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد، برای مبارزه با هراسافکنی در این نشست، وضعیت در افغانستان را جدی دانسته و گفته است که در این کشور در کنار داعش، حدود ۲۰ گروه هراسافکن دیگر نیز فعالیت دارند.
او گفته است: «حضور گروههای تروریستی/هراسافکن همراه اقدامهای سرکوبگرانهی طالبان/امارت اسلامی، نبود توسعهی پایدار و وضعیت بشردوستانه، برای منطقه چالشبرانگیز بوده است.»
اعضای شورای امنیت، در این نشست تأکید کرده اند که نباید اجازه داده شود افغانستان به پناهگاه امن گروههای هراسافکن از جمله القاعده و داعش، تبدیل و از این طریق امنیت جهانی تهدید شود.
ذبیحالله مجاهد اما میگوید که هیچ گروه هراسافکن در افغانستان حضور ندارد و نگرانیهای کشورها در پیوند به حضور یا فعالیت چنین گروههایی در این کشور، نادرست است.
او میافزاید: «وقتی این گروه در افغانستان نابود شده باشد، چه طور به کشورهای دیگر حمله کنند؟ این کشورها از واقعیتهای عینی در افغانستان خبر ندارند. راه واردشدن داعشیها به افغانستان گرفته شده و ما در این راه موفق شدهایم و اقدامهای ما در این راه مؤثر بوده است.»
از سویی هم، آگاهان مسائل سیاسی، میگویند که هرچند داعش در گذشته در افغانستان فعالیت داشت؛ اما اکنون کشورها تلاش دارند از این گروه به عنوان ابزار فشار بر امارت اسلامی کار بگیرند.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
شمشاد عزیز کاظمی، پژوهشگر امنیت بینالملل و مطالعات استراتژیک، میگوید که برخی از دولتها تلاش دارند از داعش به عنوان یک فرصت استفاده کنند و به هدفهای سیاسی و استراتژیک شان در افغانستان و منطقه، برسند.
او میافزاید: «جامعهی جهانی به این باور است که تازه از شر داعش در خاورمیانه خلاص شده است و ممکن تغییرات بهمیانآمده در افغانستان به ظهور دوبارهی داعش انجام شود؛ به همین خاطر میخواهند با این مسئله بالای امارت اسلامی فشار بیاورند تا این نگرانیها برطرف شود.»
اعضای شورای امنیت در اعلامیهی آغازین نشست این شورا، ادعا کرده اند که شمار جنگجویان داعش در افغانستان، از چهار هزار تا شش هزار تخمین شده که در مقایسه با گذشته افزایش یافته است.