مقام‌های امارت اسلامی می‌گویند که برای رسیده‌گی به آسیب‌های ناشی از  سرازیرشدن سیلاب‌های اخیر در کشور، به بیش‌تر از ۳۰۰ میلیون دالر نیاز است.

وزارت امور خارجه امروز (پنج‌شنبه، دهم سنبله) نشستی را با حضور سازمان‌های امدادرسان بین‌المللی و شماری از سفارت‌خانه‌ها به‌منظور جلب توجه جامعۀ جهانی و جمع‌آوری کمک‌های بین‌المللی برای رسیده‌گی به زیان‌های ناشی از سیلاب‌های اخیر، در دفتر این وزارت برگزار کرد.

مقام‌های وزارت خارجه تأکید می‌کنند که برای رسیده‌گی فوری به آسیب‌های ناشی از سیلاب‌های اخیر در افغانستان، به ۳۲۲ میلیون دالر نیاز دارند. مسئولان سازمان‌های کمک‌رسان و نماینده‌گان شماری از کشورهای حاضر در نشست، با این‌که برای هم‌کاری مشخصی وعده نسپردند؛ اما از ادامۀ کمک‌های بشردوستانه به شهروندان افغانستان اطمینان دادند.

سلام‌وطندار را در اینستاگرام دنبال کنید

براساس معلومات ارائه‌شده در این نشست، روی‌دادهای طبیعی مانند زمین‌لرزه و سیل‌ در چند ماه پسین، دست‌کم ۲ میلیارد دالر زیان به افغانستان به هم‌راه داشته است.

امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه، در این نشست با درخواست کمک از جهان، می‌گوید: «حکومت جدید با تمام امکانات می‌خواهد به متضرران رسیده‌‌گی کند؛ ولی امکانات به اندازه‌یی نیست که به همه مردم متضرر از حوادث رسیده‌گی بکند. به این خاطر، از کشورهای هم‌کار، مؤسسه‌های خیریه و اهل خیر تقاضا می‌کنیم که به مردم رنج‌دیدۀ افغانستان کمک کنند.»

حکومت سرپرست امارت اسلامی هم‌چنان اعلام کرد که هم‌اکنون ۴۵ هزار خانواده در افغانستان، به کمک‌های اضطراری غذایی و غیرغذایی نیاز دارند.

مقام‌های امارت اسلامی تأکید می‌کنند که روی‌دادهای طبیعی در چند ماه پسین در کشور، سیستم عرضۀ خدمات صحی را متأثر کرده و به بخش زراعت شدید آسیب رسانده‌ است.

نماینده‌‌گان سازمان‌های کمک‌رسان و سفارت‌خانه‌های اتحادیۀ اروپا، روسیه، چین، ایران، اوزبیکستان، پاکستان، قزاقستان و ترکمنستان، با اشاره به کمک‌های‌شان برای آسیب‌دیده‌‌گان روی‌دادهای طبیعی اخیر در افغانستان، از تدوام هم‌کاری‌های‌شان اطمینان دادند.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

رامز الاکبروف، هماهنگ‌کنندۀ کمک‌های بشردوستانۀ سازمان ملل متحد برای افغانستان و نیز معاون نمایندۀ ویژۀ دبیرکل سازمان ملل متحد برای افغانستان، در نشست جمع‌آوری کمک به آسیب‌دیده‌گان روی‌دادهای طبیعی اخیر در کشور، به ارائۀ کمک‌های بنیادین برای مردم تأکید می‌کند.

او می‌گوید: «کمک مستقیم راه حل اساسی نیست، مردم نیاز به انکشاف دارند و باید زیربناها ایجاد شود، بندهای آب و خانه‌های مستحکم‌تری ساخته شود.»

براساس آخرین آمار، در نتیجۀ سیلاب‌های اخیر در کشور، ۱۸۲ تن جان باخته و ۲۵۰ تن دیگر زخمی شده‌اند. در ماه‌های پسین، ۲۲ ولایت کشور گواه جاری‌شدن سیلاب‌ها بوده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: