کمیتهی روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا، سهشنبهشب، ۲۹ حوت، با احضار ژنرال مارک میلی، رییس پیشین ستاد مشترک ارتش امریکا و ژنرال کنت مکنزی، رییس پیشین فرماندهی مرکزی امریکا (سنتکام)، خواهان ارائهی جزئیات در بارهی خروج امریکا از افغانستان شد.
این نظامیان پیشین امریکایی، در این نشست استماعیه، ادعا کرده اند که هماکنون حکومت سرپرست افغانستان به گروههای هراسافکن در این کشور پناه داده است و این گروهها میتوانند در آینده تهدیدی برای امریکا باشند. آنان، همچنان پیشنهاد کرده اند که باید از قوتگیری گروههای داعش و القاعده در افغانستان جلوگیری شود.
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
امارت اسلامی اما اظهارات این دو مقام پیشین امریکایی را نادرست میداند و میگوید که هماکنون هیچ گروه خارجی در افغانستان حضور و فعالیت ندارد. حمدالله فطرت، معاون سخنگوی امارت اسلامی، در این باره به سلاموطندار میگوید: «این نظریات دو مقام پیشین و متقاعد امریکایی است که زیاد اهمیت ندارد؛ اما باید گفت که در افغانستان به هیچ گروه خارجی اجازهی فعالیت داده نمیشود و داعش هم در حالت نابودی قرار دارد.»
با این حال، شماری از آگاهان از دیدگاه ایالات متحدهی امریکا نسبت به مسئلهی هراسافکنی در افغانستان و منطقه انتقاد میکنند. به باور آنان، نبود دیدگاه مشترک جهان نسبت به این مسئله و همین گونه، تلاش امریکا برای استفاده از مسئلهی هراسافکنی به عنوان ابزاری برای رسیدن به اهدافش، از علتهایی اند که مسئلهی هراسافکنی و نگرانیها از آن در افغانستان حلنشده باقی مانده است.
محمدزلمی افغانیار پوپل، رهبر «جریان همبستگی ملت واحد افغانستان»، در این باره میگوید: «اگر هدف امریکا مبارزه با این گروهها بود، ۲۰ سال در افغانستان حضور داشت و این کار را میکرد. امروز پایگاه این اظهارات در پاکستان است؛ رهبری گروه القاعده در هیبتآباد پاکستان از بین رفت. آیا در برابر پاکستان اقدامی کردند؟ اما امروز پاکستان دوست استراتژیک امریکا است.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
عزیز استانکزی، آگاه مسائل نظامی، نیز میگوید: «اظهارنظرهای ژنرالان امریکایی و غربی در مورد افغانستان متناقض است؛ سفیر ایتالیا در کابل در دیدار با مقامهای حکومت فعلی میگوید که تهدیدات از بین رفته است. از طرفی دیگر، امریکا نظر دیگری دارد و انگلیس و ایتالیا نظر دیگری دارند و همین گونه چین، روسیه و ایران نظرات مشابه و متفاوتی دارند.»
گفتنی است که مسئلهی هراسافکنی و وجود نگرانیها در سطح جهان، از انتقادهای جدی جهان در برابر حکومت امارت اسلامی در بیشتر از دو سال گذشته بوده؛ چیزی که با وجود اطمینانهای مکرر امارت اسلامی هنوز حلنشده باقی مانده است.