نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت امارت اسلامی که به تازگی به ایران رفته، با مرتضا جعفری، معاون بهره‌برداری اداره‌ی خط‌آهن ایران، دیدار و گفت‌وگو کرده است.

آخوندزاده عبدالسلام جواد، سخن‌گوی وزارت صنعت و تجارت، می‌گوید که دو طرف در این دیدار در باره‌ی دادوستد بازرگانی از طریق خط‌آهن و انتقال‌ کالاهای صادراتی افغانستان از طریق ایران به بازارهای اروپا گفت‌وگو کرده اند.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید 

سخن‌گوی وزارت صنعت و تجارت، می‌افزاید که ایران تعهد سپرده تا کالاهای صادراتی افغانستان را در کم‌ترین زمان و با بهای اندک به کشورهای اروپایی انتقال دهد. او می‌افزاید: «محترم نورالدین عزیزی با تأکید به ایجاد سهولت از سوی دولت‌های دو کشور به بازرگانان و افزایش انتقالات از طریق خطآهن برای هم‌آهنگی بهتر و بیش‌تر یک گروه پنج‌نفره را به هیئت ایران معرفی کرد.»

در سوی دیگر، امیر توکلی رودی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس نمایندگان ایران، از ایجاد زیرساخت‌های ارتباطی و منطقه‌ی ویژه‌ی اقتصادی معدنی میان افغانستان و این کشور خبر داده است. او، گفته که این اقدام به هدف تقویت روابط اقتصادی میان ایران و افغانستان و بهره‌گیری از ظرفیت‌های مشترک مرزی انجام می‌شود.

ایران، از مهم‌ترین شریکان تجاری افغانستان است و به گفته‌ی مقام‌های این کشور، افغانستان اکنون به پنجمین مقصد کالاهای صادراتی ایران بدل شده است.

شماری از آگاهان مسائل اقتصادی، می‌گویند که تقویت روابط بازرگانی با ایران می‌تواند زمینه‌‌ را برای رشد اقتصاد افغانستان فراهم کند.

نبی افغان، آگاه مسائل اقتصادی، می‌گوید که امارت اسلامی برای رساندن کالاهای صادراتی افغانستان از طریق ایران به بازارهای اروپا باید گام‌های جدی بردارد. او می‌افزاید: «تجارت از طریق خط‌آهن با ایران به ما ارزان و آسان است؛ افغانستان اگر می‌خواهد میزان تجارت با پاکستان را افزایش دهد، باید به توسعه‌ی خط‌آهن از طریق ایران فکر کند و این کار به سود افغانستان است.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

سیلاب سمندر، دیگر آگاه مسائل اقتصادی، می‌گوید: «ایران و چین می‌خواهد در قدم نخست از طریق خط‌آهن با افغانستان وصل شوند؛ به هر اندازه تجارت از طریق خط‌آهن بیش‌تر شود، سهولت بیش‌تر به تاجران فراهم می‌شود؛ این راه در آینده محدودیت در تجارت را از بین می‌برد.»

امارت اسلامی پس از بازگشت به قدرت تلاش کرده دادوستد بازرگانی با ایران را افزایش و این کشور را بدیلی برای تجارت با پاکستان قرار دهد. بر اساس آمار ارائه‌شده از سوی ایران، افغانستان و ایران در ۲۰۲۴ به ارزش سه میلیارد و ۱۹۷ میلیون دالر تبادل تجاری داشته که این رقم در مقایسه با ۲۰۲۳، ۸۴ درصد رشد داشته است.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: // // //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: