Asset 1SWN

سازمان جهانی مهاجرت: اخراج مهاجران افغان از ایران دو برابر شده است

Iran

سازمان جهانی مهاجرت (IOM)، در گزارشی تازه از افزایش چشم‌گیر اخراج مهاجران افغان از ایران خبر داده و گفته که تنها در می سال روان، ۱۵ هزار و ۶۷۵ خانواده از ایران بازگردانده شده اند؛ رقمی که نسبت به ماه اپریل افزایش ۲.۳برابری را نشان می‌دهد.

این سازمان روز گذشته -سه‌شنبه، ۱۳ جوزا-، در گزارشی زیر نام «افزایش شدید بازگشت‌های اجباری از ایران»، گفته که موج کنونی اخراج‌ها به‌ ویژه در کنار روند گسترده‌ی اخراج مهاجران افغان از پاکستان، ظرفیت‌های شکننده‌ی افغانستان در زمینه پذیرش و ادغام مهاجران را به ‌شدت زیر فشار قرار داده است.

به گفته‌ی سازمان جهانی مهاجرت، شمار خانواده‌های افغان بدون مدرک که در می به افغانستان بازگشته ‌اند، بیش از سه برابر رقم ثبت‌شده در زمان مشابه سال گذشته است.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید 

بر اساس این گزارش، تنها در فاصله‌ی ۲۵ می تا ۱ جون، شش هزار و ۳۸۷ خانواده و ۲۵ هزار و ۷۹۴ مجرد از ایران به افغانستان بازگشته اند.

سازمان جهانی مهاجرت با اشاره به آمار روزافزون بازگشت‌کنندگان، گفته که به دلیل کم‌بود بودجه تنها توانسته به ۱۷ درصد خانواده‌ها و ۲.۳ درصد افراد مجرد کمک‌رسانی کند.

در گزارش آمده که ایران در اواخر می اعلام کرده که همه مهاجران بدون مدرک افغان، باید تا شش جولای ۲۰۲۵ خاک این کشور را ترک کنند؛ هشداری که به گفته‌ی این نهاد، ممکن است تا چهار میلیون نفر را دربر گیرد.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

آمار نشان می‌دهد که در می، خانواده‌ها نزدیک به ۴۴ درصد از کل بازگشت‌کنندگان را تشکیل می‌دادند؛ در حالی که این رقم در جنوری تنها ۱۱ درصد بوده است.

سازمان جهانی مهاجرت، بار دیگر از کشورهای میزبان خواسته که روند اخراج اجباری مهاجران افغان را فوراً متوقف کنند. این نهاد تأکید کرده که هیچ مهاجر افغان، صرف‌نظر از وضعیت اقامتش، نباید تا پیش از فراهم‌شدن شرایط بازگشت داوطلبانه، ایمن و با کرامت، از کشور میزبان اخراج شود.

کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، پیش‌تر گفته بود که در اپریل و می سال روان، بیش از ۵۰۰ هزار مهاجر افغان از ایران و پاکستان به افغانستان بازگشته ‌اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
اخبار و تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام