پس از چاشت روز گذشته، دو موتر خدمات شهری در غرب کابل توسط ماین‌های مغناطیسی کارگزاری‌شده منفجر شدند. طبق اعلام وزارت داخله، در این دو انفجار ۷ غیرنظامی کشته و ۶ تن دیگر زخمی شدند. این انفجارها در حالی صورت می‌گیرد که هفتۀ گذشته نیز دو موتر نوع تونس هدف انفجار ماین‌های مغناطیسی قرار گرفت و ۵ کشته و ۱۶ زخمی برجای گذاشت.

از چند سال به این‌سو، انفجارهای پی‌درپی در موترهای شهری، نگرانی شدید شهروندان؛ به‌ویژه باشنده‌گان غرب کابل را برانگیخته است. حالا باشنده‌گان غرب کابل نگران‌اند که برای رفت‌وآمد از کدام وسیلۀ نقلیه استفاده کنند تا در امان باشند.

زهرا حسینی، باشندۀ غرب کابل می‌گوید، چند سال پیش زمانی که کاسترها آماج انفجار قرار می‌گرفت، تصمیم گرفت از موترهای تونس استفاده کند؛ اما حالا موترهای تونس‌ نیز پی‌درپی آماج انفجار قرار می‌گیرند. به گفتۀ زهرا، هر صبح مسألۀ رفت‌وآمد و استفاده از وسیلۀ نقلیۀ شهری، بحث داغ میان هم‌کارانش است.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

زهرا حسینی می‌گوید: «از چند وقت شده که هر صبح وقتی دفتر می‌رسیم، هم‌کاران از هم‌دیگر می‌پرسند بخیر آمدید، چی رقم آمدید، ترس نخوردید. متأسفانه وضعیت امنیتی سبب شده تا هر صبح ما با همین حرف‌ها و استرس‌ها بگذرد.»

حسنیه، یکی دیگر از باشنده‌گان غرب کابل می‌گوید که از چندی به این‌سو وضعیت امنیتی پایتخت خراب شده است و بیش‌تر باشنده‌گان این منطقۀ پایتخت آماج حمله‌های هراس‌افگنانه قرار می‌گیرند. حسنیه می‌افزاید که در این انفجارها مردمان هزاره جان‌‌های‌شان را از دست می‌دهند و دولت و جامعۀ جهانی برای تأمین امنیت آن‌ها هیچ اقدام عملی انجام نداده‌اند.

حسنیه می‌گوید: «نیروهای امنیتی و در راس حکومت افغانستان مسئول تمام ناامنی‌هاست. از یک‌سو طالبان به‌نام صلح آدم می‌کشند و نیروهای آمریکایی هم که در جنگ افغانستان دخیل هستند، حالا بی‌توجهی به وضعیت کشور را ترک می‌کنند. ما از تمام طرف‌های درگیر می‌خواهیم که جان غیرنظامیان را در اولویت قرار دهند.»

این در حالی‌ست که پس از انفجار در مکتب سیدالشهدا در غرب کابل، محمدسرور دانش، معاون دوم ریاست‌جمهوری طرح امنیتی برای غرب کابل را به رئیس‌جمهور ارایه کرد.

سلام‌وطندار را در یوتیوب دنبال کنید

محمد هدایت، مشاور معاونیت دوم ریاست‌جمهوری به سلام‌وطندار می‌گوید که این طرح در مشورت با شورای ولایتی، وکیلان گذر، مردم محل، نهادهای امنیتی و عالمان دین تهیه شده است.

مشاور معاونیت دوم ریاست‌جمهوری می‌افزاید که بخش‌هایی از این طرح عملاً در حال اجراشدن است، اما افزایش فعالیت گروه‌های تروریستی در بزرگ‌شهرها، سبب شده است ناامنی هم‌چنان ادامه داشته باشد.

محمد هدایت می‌گوید: «طرح به رئیس‌جمهور سپرده شده و منتظریم تا تصویب شود. این‌که چرا وضعیت امنیتی تاکنون بهتر نشده، این است که ما با یک دشمن بسیار وحشت‌ناک و بی‌رحم مقابل هستیم. امیدواریم طرح تصویب و اجرا شود و از همه مهم‌تر، ما شاهد کشته‌شدن دیگر شهروندان‌مان نباشیم.»

سلام‌وطندار فارسی را در تلگرام دنبال کنید

در طرح امنیتی که به رئیس‌جمهور پیشنهاد شده، آمده است که تشکیلات پولیس و امنیت ملی افزایش یابد. هم‌چنان مردم محل در تأمین امنیت این ساحه دخیل شوند و شمار پاسگاه‌های پولیس و ارتش در مناطق آسیب‌پذیر افزایش یابد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: