مسئولان در برنامهی جهانی غذای سازمان ملل متحد در افغانستان، میگویند که در جریان سال روان میلادی بیش از ۱۶۰ هزار تن در سراسر افغانستان از سیلابها متضرر شده اند و هزاران خانه و زمینهای کشاورزی نیز ویران شده یا از بین رفته است.
ضیاءالدین صافی، سخنگوی برنامهی جهانی غذای سازمان ملل متحد در افغانستان، به سلاموطندار میگوید که این برنامه از تمامی کشورها به هدف ایجاد زیرساختهای بنیادی برای مبارزه با رویدادهای طبیعی پشتیبانی میکند.
صافی، میافزاید: «افغانستان در سطح جهان ششمین کشور متأثر از بحرانهای اقلیمی گفته شده است. سیل و خشکسالی بیشتر شده و تمام ولایتهای کشور در سال جاری، از بحران اقلیمی متأثر شده اند. امسال تا اکنون، بیش از ۱۶۰ هزار تن از سیلاب متضرر شده اند و نزدیک به ۲۰ هزار خانه و هزاران هکتار زمین زراعتی ویران شده است.»
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
در همین حال، مسئولان وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث، میگویند که کمکهای این وزارت به آسیبدیدگان سیلابها ادامه دارد؛ اما برای ادامهی این کمکها، افغانستان نیازمند همکاری سازمانهای امدادرسان داخلی و بیرونی است.
نورالدین ترابی، سرپرست این وزارت، میگوید: «تا زمانی که این متضررین تمام نشده اند، کمکهای ما دوام دارد و تا توان داریم، کمک خواهیم کرد. از سازمانهای ملی و بینالمللی میخواهیم که در این راستا با ما همکاری داشته باشند و چه کمکهای نقدی و چه کمکهای غیرنقدی و خوراکی باشد یا ایجاد دیوارهای استنادی که نیاز است، باشد.»
با این حال، شماری از آسیبدیدگان سیلابهای سال روان در برخی از ولایتها به سلاموطندار میگویند که هنوز هم تأثیرات منفی سیلابها در ولایتهای شان باقی مانده است. آنان، میافزایند که هماکنون در خانههای نیمهویران و با مشکلات اقتصادی به سر میبرند.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
سیدخلیل، باشندهی ولسوالی چشت شریف هرات، در این باره میگوید: «خانهها تخریب شده بودند، بیشتر خانهها؛ ۷۰ خانه تخریب شده بود. برای بعضیها نه دروازه مانده و نه پنجره؛ هنوز هم خانههای مردم به همان حالت است و پس به همان خانهها نشستند. مردم توانایی این را نداشتند که آن را جور کنند.»
نورالهدا، باشندهی ولسوالی کوهستانات سرپل، نیز در این باره میگوید: «در ولسوالی کوهستانات نزدیک به هفت قریه در برج حمل از بارانهای شدید و سیلابها متضرر شدند؛ ۳۰۰ هزار تا ۴۰۰ هزار افغانی متضرر شدیم. هنوز کمکهای بنیادی در این جا نیامده است.»
گفتنی است که ریاست هواشناسی وزارت ترانسپورت و هوانوردی، با پخش اطلاعیهای به روزهای چهارشنبه و پنجشنبه، ۱۶ و ۱۷ ماه روان خورشیدی، از خطر افزایش سطح آب دریاها در حوزههای دریایی هریرود، مرغاب و آمو و خطر جاریشدن سیلابها در ولایتهای سرپل، فاریاب، بادغیس، بدخشان، هرات و برخی بخشهای دیگر هشدار داده است. این ریاست، از باشندگان این منطقهها خواسته است که به خطرهای ناشی از سیلابها توجه کنند.