بیست‌وهشتمین کنوانسیون تغییرات آب‌وهوایی جهان موسوم به «کاپ ۲۸» امروز (پنج‌شنبه، ۹ قوس) با حضور ۷۰ هزار نماینده‌ از کشورهای جهان به میزبانی امارات متحده‌ی عربی در شهر دبی برگزار شد و تا ۱۲ دسمبر ادامه خواهد یافت.

مسئولان سازمان ملل متحد، می‌گویند که این نشست به منظور کاهش دمای زمین و کاهش تولید گازهای گل‌خانه‌ای برگزار شده است.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، می‌گوید: «برای سه‌برابرکردن انرژی تجدیدپذیر و افزایش انرژی پاک برای همه تا سال ۲۰۳۰، به تعهد جهانی نیازمندیم.»

با این حال، اداره‌ی ملی حفاظت از محیط زیست، امروز با نشر اعلامیه‌ای، می گوید که افغانستان در نشست سال روان تغییرات آب‌وهوایی جهان دعوت نشده است.

سلام‌وطندار را در شبکه‌ی «ایکس» دنبال کنید

در اعلامیه‌ی این اداره آمده که دعوت‌نشدن نمایندگان امارت اسلامی در نشست تغییرات آب‌وهوایی، موانع و محدودیت دست‌رسی افغانستان به مکانیزم‌های مالی و تطبیق‌نشدن پروژه‌های سازگار با تغییرات اقلیم در این کشور، جفای بزرگی در حق شهروندان افغانستان است.

روح‌الله امین، رییس تغییر اقلیم اداره‌ی ملی حفاظت از محیط زیست، می‌گوید:

«اگر ما در این نشست می‌توانستیم اشتراک کنیم، می‌توانستیم که آسیب‌پذیری افغانستان را به شکل علمی و تخنیکی به گوش جامعه‌ی جهانی می‌رساندیم و سند مشارکت معین ملی افغانستان که طبق توافق‌نامه‌ی پاریس را ارائه کنیم.»

مسئولان اداره‌ی ملی حفاظت از محیط زیست، می‌گویند که افغانستان ششمین کشور جهان است که بیش‌ترین آسیب را از تغییرات آب‌وهوایی متحمل شده است.

در همین حال، شماری از کارشناسان محیط زیست، می‌گویند که افغانستان در تولید گازهای گل‌‌خانه‌ای سهم اندکی دارد؛ اما بیش‌ترین آسیب را از این ناحیه متحمل شده است.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

آن‌ها، خشک‌سالی، کم‌بود آب آشامیدنی، سیلاب‌های ویران‌گر، بلندرفتن دمای هوا و گرم‌شدن زمین را از عوامل برجسته‌ی تغییرات آب‌وهوایی عنوان می‌کنند. به گفته‌ی این کارشناسان، اگر نماینده‌ی افغانستان در این نشست حضور نیابد، از پشتیبانی کشورهای جهان در زمینه‌ی تغییرات آب‌وهوایی محروم می‌‌ماند.

عبدالله اچکزی، یکی از فعالان محیط زیست که سال گذشته در نشست کاپ ۲۷ در مصر شرکت کرده بود، می گوید: «افغانستان از بودجه‌ای که برای کشورهای در حال توسعه داده می‌شود، مستفید نمی‌شود و نه هم می‌تواند از گفت‌وگوهایی که برای تغییرات اقلیمی مؤثر است، مستفید شود.»

گفتنی است که عضویت افغانستان در کنوانسیون تغییرات آب‌وهوایی سازمان ملل در سپتمبر ۲۰۰۲ تصویب شد و از آن زمان تا پیش از حاکمیت امارت اسلامی، نماینده‌ی افغانستان همواره در نشست‌های آن شرکت می‌کرد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: