گلبدین حکمتیار، رهبر حزب اسلامی ارگ ریاستجمهوری را به سبوتاژ گفتوگوهای صلح متهم میکند و میگوید که دهها کانتینر سلاح و تجهیزات جنگی از طریق بندرها وارد کشور میشود.
آقای حکمتیار که امروز (یکشنبه، ۲۶ دلو/بهمن) در نشستی به مناسبت سیودومین سالروز خروج نیروهای شوروی سابق از کشور صحبت میکرد، هرچند از کسی به گونۀ واضح نام نمیبرد، اما میگوید، این جنگافزارها که در کنار قطارهای مواد خوراکی از بنادر وارد کشور میشوند، در اختیار جنگسالارانی که پیشینۀ جنگ با طالبان را دارند، گذاشته میشود.
به گفتۀ او، در حالی که آمریکا در تلاش پایان جنگ در افغانستان است، اما ارگ ریاستجمهوری با «ملیشهسازی» و توزیع سلاح آمادهگی جنگ را میگیرد. رهبر حزب اسلامی میگوید، آمریکا و حکومت افغانستان مسئول بنبست مذاکرات دوحه هستند.
خواسیتم در این باره دیدگاه ارگ ریاستجمهوری را هم داشته باشیم، اما با تماسهای پیهم موفق نشدیم.
رهبر حزب اسلامی در این نشست میافزاید، از اظهارات اخیر جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا در پیوند به تأخیر خروج نظامیانش از افغانستان، اینگونه برداشت میشود که آمریکا قصد عقبنشینی و زیرپاکردن معاهدۀ دوحه را دارد. او میگوید که این کار آقای بایدن توجیه اخلاقی و عقلانی ندارد. به گفتۀ او، طالبان پس از ماه می امسال نه حضور آمریکاییها و نه هم ادامۀ حکومت دستنشاندۀشان را در افغانستان میپذیرند.
آمریکا و طالبان ماه حوت سال گذشته توافقنامۀ صلح را در دوحه امضا کردند. بر بنیاد این توافقنامه، آمریکا وعده سپرد که تمامی سربازانش را تا ماه می سال ۲۰۲۱ میلادی از افغانستان بیرون میکند. در مقابل طالبان وعده دادند که اجازۀ عملیات از خاک افغانستان به گروههای افراطگر را ندهند.
آقای حکمتیار همچنان میگوید که آمریکا خونینترین و پُرهزینهترین جنگش را در افغانستان باخته است و ادامه و تأکید برای حضور در افغانستان، به زیا این کشور تمام میشود.
هفتۀ گذشته گزارشی که به سفارش کانگرس آمریکا تهیه شده، به ادارۀ جو بایدن توصیه کرد که ایالات متحده باید برنامۀ خروج کامل سربازانش از افغانستان را عقب بیندازد، مهلت ماه می را کنار بگذارد و بهجای آن کاهش سربازان را تنها در صورتی انجام دهد که اوضاع امنیتی در این کشور، بهتر شود.