هیأتی که برای بررسی وضعیت بد خبرنگاران و رویداد اخیر بر کارمندان زن رادیو تلویزیون خصوصی انعکاس به ننگرهار رفته، بررسیهایش را در این زمینه آغاز کرده است. این هیأت میگوید که برای حفاظت از جان کارمندان رسانهها تلاش میکند.
در این هیأت، نمایندهگانی از ریاست عمومی امنیت ملی، وزارت داخله و فدراسیون خبرنگاران شاملاند.
عبدالمعید هاشمی، رئیس کمیتۀ دفاع از خبرنگاران میگوید که نگرانیهایی در مورد رسیدهگی دولت به پروندههای روزنامهنگاران و امنیت آنها وجود دارد.
او میگوید: «قناعت ما تاکنون حاصل نشده است. امیدوارم قناعت ما حاصل شود. رسانهها و خبرنگاران باید به عاملان اصلی این رویدادها دسترسی داشته باشند.»
حجتالله مجددی، عضو فدراسیون خبرنگاران میگوید: «رویداد اخیر اساس کار ماست. به رویدادهایی که پیش از این اتفاق افتاده بود، آنگونه که باید رسیدهگی میشد، نشد. ما با مسئولان مختلف گفتوگو کردهایم.»
هیأتی که از کابل به ننگرهار رفته، از ریاست امنیت ملی ننگرهار، فرماندهی پولیس این ولایت و رادیو تلویزیون خصوصی انعکاس به گونۀ کتبی خواسته است که در مورد حملههای اخیر بر کارمندان زن این رسانه و پیشرفتهای پس از آن معلومات ارایه کنند.
این هیأت در حالی بررسیهایش را آغاز کرده است که سهشنبۀ هفتۀ گذشته افراد مسلح ناشناس سه کارمند زن رادیو تلویزیون خصوصی انعکاس را در دو رویداد جداگانه در شهر جلالآباد، مرکز ولایت ننگرهار با ضرب گلوله کشتند. پیش از این ملالی میوند، مجری برنامههای این تلویزیون نیز توسط تفنگداران ناشناس کشته شده بود.
در واکنش به این رویداد، روزگذشته ۶ کارمند این تلویزیون که مدیر بخش خبر نیز شامل آنها بود، استعفا دادند. با این حال، زلمی لطیف، رئیس تلویزیون انعکاس میگوید، با پادرمیانی والی ننگرهار برخی از این کارمندان دوباره به وظیفه بازگشتهاند.
در همین حال، شماری از خبرنگاران مستعفی میگویند که دوباره به وظیفه برنمیگردند. جاوید رازمند، خبرنگار مستعفی تلویزیون انعکاس میگوید: «برای حفظ جان خبرنگاران در ننگرهار کار خاصی انجام نشده است، از سوی خانوادهام مجبور شدم، برایم اجازۀ کار نمیدهند. بنابر این، مجبور شدم استعفا بدهم.»
یوسف ظریفی، خبرنگار خبرگزای پژواک در ننگرهار میگوید: «من به عنوان یک خبرنگار در چنین زمانی با مشکلات زیادی مواجهام. حتا نمیتوانیم برای یک گزارش از خانه بیرون شویم. گاهی اوقات بهخاطر مرگ و زندهگی نمیتوانیم برویم.»
این در حالیست که در چهار ماه گذشته ۱۰ کارمند رسانهها کشته و ۱۸ تن دیگر زخمی شدهاند. اما گروههای مسلح تنها مسئولیت شمار اندکی از این رویدادها را برعهده گرفتهاند.