امارت ‌اسلامی در واکنش به پخش گزارش سال ۲۰۲۲ وزارت امور خارجه‌ی امریکا مبنی بر این که هنوز عناصر القاعده، داعش و دیگر گروه‌های هراس‌افکن منطقه‌ای در افغانستان باقی مانده اند، می‌گوید که کارکردهای این حکومت در برابر گروه داعش بسیار جدی بوده و حضور این گروه را تا نزدیک به صفر در افغانستان کاهش داده است.

ذبیح‌الله مجاهد، سخن‌گوی حکومت سرپرست امارت اسلامی، با رد ادعای حضور گروه‌های هراس‌افکن منطقه‌ای در افغانستان، به سلام‌وطندار می‌گوید که کشورها باید به جای ایجاد «سوءظن» در باره‌ی افغانستان، پیش‌رفت‌های این کشور را بررسی کنند.

او می‌افزاید: «امارت اسلامی از زمانی که روی کار آمده است، هیچ گروه خودسر را در افغانستان نداریم و نخواهد بود. بهتر است کشورها به جای این که در باره‌ی افغانستان سوءظن ایجاد می‌کنند، پیش‌رفت‌هایی که ایجاد شده را در نظر بگیرند. امارت اسلامی با گروهی که به نام داعش ظهور کرده بود، بسیار جدی برخورد کرد و توانسته است این را به صفر نزدیک کند.»

سلام‌وطندار را در شبکه‌ی «ایکس» دنبال کنید

سخن‌گوی حکومت سرپرست، هم‌چنان می‌‌گوید که هم‌اکنون گروه داعش به یک درصد در افغانستان کاهش یافته است و مبارزه با این درصدی هم به گونه‌ی جدی ادامه دارد. وزارت‌ امور خارجه‌ی امریکا، دو روز پیش با پخش گزارش سال ۲۰۲۲ این وزارت در باره‌ی پناه‌دادن به گروه‌های هراس‌افکن در افغانستان ادعا کرده که شاخه‌ی خراسان گروه داعش به حمله‌های خود در برابر غیرنظامیان افغان به ویژه اعضای اقلیت‌های مذهبی ادامه داده است و القاعده، داعش و دیگر گروه‌های هراس‌افکن منطقه در افغانستان فعال باقی مانده اند.

در این گزارش آمده که با وجود تعهد امارت اسلامی مبنی بر جلوگیری از استفاده‌ی گروه‌های هراس‌افکن از افغانستان برای انجام حمله‌ها، اقدام‌های این حکومت در برابر این گروه‌ها قابل لمس نیست.

آگاهان مسائل سیاسی و روابط‌ بین‌الملل، نیز به این باور اند که امریکا و هم‌پیمانانش با چنین ادعاها و اظهارات به دنبال حضور دوباره‌ی شان در افغانستان و تعقیب منافع خود هستند.

عبدالجبار اکبری، آگاه روابط بین‎الملل، می‌گوید که امریکا با این ادعاها به دنبال بهانه‌گیری است و باید به جای چنین اظهارات، سیاست تعامل با امارت اسلامی را برای حل مشکلات بشری در افغانستان روی دست گیرد.

او می‌افزاید: «امریکایی‌ها حالا که دست شان از افغانستان کوتاه شده، می‌آیند و تناقض‌گویی می‌کنند. می‌خواهند وضعیت امنیتی افغانستان را در سطح جهانی منفی نشان بدهند، به نحوی بهانه‌های را روی دست می‌گیرند تا دوباره به افغانستان حضور پیدا کنند. باید برای حل مشکلات بشری در افغانستان سیاست تعامل را با افغانستان روی دست بگیرند.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

از سویی هم، محمدزلمی پوپل افغان‌یار، آگاه مسائل سیاسی، نیز می‌گوید که امریکا با این ادعاهایش به دنبال آوردن فشار بر امارت اسلامی است.

او می‌افزاید: «اول باید این کشورها بحث تروریزم را شرح بدهند، این ادعاها موج سواری سیاسی است و به خاطر فشارهای سیاسی است که می‌خواهند افراد خود را در حکومت افغانستان جای کنند. امریکا به دنبال استثمار است. در کل، باید کشورها درک کنند که ثبات در افغانستان ثبات منطقه و جهان نیز است.»

گفتنی است که پیش از این نیز برخی از کشورهای همسایه‌ی افغانستان از حضور گروه‌های هراس‌افکن در این کشور هشدار داده و خواستار مبارزه‌ی مشترک کشورها در این باره شده اند. از این میان، پاکستان بارها از حضور اعضای تحریک طالبان پاکستان (تی‌تی‌تی) در افغانستان و تهدید آن به خاک پاکستان نگرانی کرده؛ ادعاهایی که همواره از سوی امارت اسلامی رد شده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: