مسئولان وزارت عدلیه‌ی حکومت امارت اسلامی،‌ می‌گویند که «قانون امر به معروف و نهی از منکر» در یک مقدمه، چهار فصل و ۳۵ ماده توشیح و در جریده‌‌ی رسمی منتشر شده است.

بر اساس این قانون، ستر تمام بدن زنان لازمی، پوشاندن صورت آن‌ها به سبب ترس از «فتنه» ضروری و صدای زنان نیز عورت گفته شده است.

در همین حال، شماری از بازرگانان زن، با ابراز نگرانی از منع صدای زنان در انظار عمومی، به سلام‌وطندار می‌گویند ترس این را دارند که کار شان را از دست بدهند.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

عارفه، بانوی متشبث، می‌گوید: «نگرانی زیاد داشتیم پیش از این و پس از این هم داریم. هر روز یک پالیسی جدید ساخته می‌شود، همه‌اش نگرانی است به خصوص برای خانم‌ها. ما فعلاً کار می‌کنیم، در رشد خانواده و در اقتصاد خانواده کمک می‌کنیم. این کلان کار است و می‌ترسیم این از ما گرفته نشود.»

منیژه نیازی، دیگر بانوی متشبث، نیز می‌گوید: «این به ما سخت است که محدودیت‌ها بر ما وضع شود و خانم‌ها حق دارند که حقوق شان تأمین شود. ما می‌خواهیم این محدودیت‌ها بیش‌تر نشود.»

در ماده‌ی هفدهم قانون امر به معروف و نهی از منکر، آمده است که یک محتسب باید مسئولان رسانه‌ها را به پخش مطالبی که مخالف مذهب و شریعت نباشد، توهین و تحقیر مسلمان در آن نباشد و عکس‌های جان‌داران در آن نباشد، مکلف کند.

بر اساس این قانون، نوروز، شب یلدا، آتش‌بازی، تراشیدن ریش و کم‌کردن آن از قبضه، پوشیدن نکتایی، دیدن عکس و فیلم جان‌داران در کمپیوتر و موبایل و بیرون‌شدن صدای زنان از خانه، از جمله موارد دیگری اند که «منکرات خاص» خوانده شده است.

از سویی هم، عبدالشکور دادرس، آگاه مسائل حقوقی و سیاسی، می‌گوید که بلندشدن یا شنیدن صدای زنان از سوی نامحرم، در صورت نیاز، مشکل حقوقی ندارد. «همه چیزها را که بر زنان محدود کنیم، چهار مشکل به آن‌ها پیدا خواهد شد و ما نباید حق آن‌ها را محدود کنیم و صدایی که بر اساس ضرورت است را اگر محدود بسازیم، ضرر متوجه تمامیت معنوی خانم‌ها می‌شود.»

همین گونه، در این قانون گفته شده است که اگر فردی از تطبیق این قانون سر باز بزند، به آن فرد در نخست توصیه می‌شود، پس از آن از عذاب الهی ترسانده می‌شود، بعد از آن تنبیه و تهدید لفظی خواهد شد و در نهایت سزایی که محتسب لازم بداند و در محاکم نباشد، اجرا می‌شود.

با این حال، عبدالغفار فاروقی، رییس اطلاعات و نشرات وزارت امر به معروف و نهی از منکر، به سلام‌وطندار می‌‌گوید که این قانون در اقامه‌ی معروفات و پیش‌گیری از منکرات کمک بسیار خواهد کرد.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

او می‌افزاید که پیش از تطبیق این قانون، برای تفهیم و توضیح بهتر این قانون شرعی، ریاست تعلیم و تربیه‌ی محتسبان این وزارت سمینارهایی را برگزار و رهنمودهای لازم در باره‌ی چه‌گونگی عملی‌کردن این قانون را به آن‌ها ارائه خواهد کرد.

فاروقی می‌گوید: «این قانون شرعی به ریاست‌های این وزارت در ولایت‌ها فرستاده شده است و تمام کارمندان وزارت امر به معروف بر اساس آن وظایف شان را انجام خواهند داد و برای تفهیم و توضیح بهتر این قانون شرعی، ریاست تعلیم و تربیه‌ی محتسبین وزارت نیز سمینارهایی را برگزار و رهنمودهای لازم در باره‌ی چه‌گونگی عملی‌کردن این قانون را به آن‌ها ارائه خواهد کرد.»

با این همه، محمدخالد حنفی، سرپرست وزارت امر به معروف و نهی از منکر، امروز در نشستی در بلخ گفته است که در اجرای قوانین اسلامی با هیچ کس تعامل نخواهد شد. به گفته‌ی حنفی، شریعت و حجاب «خط سرخ» نظام امارت اسلامی است.

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: