در ادامه‌ی نگرانی‌ها از تشدید درگیری‌ها در خاورمیانه به دنبال ترور اسماعیل هنیه، رییس دفتر سیاسی حماس در تهران، امریکا از حمله‌ی احتمالی ایران به اسرائیل هشدار داده است.

بر بنیاد گزارش آکسیوس، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه‌ی امریکا، در نشست وزیران امور خارجه‌ی «گروه هفت» گفته است که امکان دارد ایران حمله‌هایی را از روز دوشنبه در برابر اسرائیل برنامه‌ریزی کند.

آگاهان باور دارند که پشت تشدید بحران در خاورمیانه، دست قدرت‌طلبی‌های کشورهای قدرت‌مند نهفته ‌است.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

نورالرحمان ثاقب، آگاه روابط بین‌الملل، در این باره می‌گوید: «تنش شرق‌ میانه پلان خود کشورهای ابرقدرت جهان است که این کشورها از پیش سنجیده اند که کشورهای دنیای سوم و کشورهای شرق میانه عوامل رقابت میان این ابرقدرت‌ها باشد.»

از آغاز درگیری میان اسرائیل و حماس در اکتبر سال گذشته، سازمان ملل متحد و کشورها، طرف‌های درگیری در خاورمیانه را به خویشتن‌داری دعوت کرده بودند و اکنون هم وزیران امور خارجه‌ی گروه هفت، از این جناح‌ها خواسته اند‌ از اقداماتی که منجر به تشدید تنش می‌شود، خودداری کنند.

به دنبال این تلاش‌ها، روز گذشته ایمن الصفدی، وزیر امور خارجه‌ی اردن، در یک سفر غیرمنتظره به تهران آمده و با مسعود پزشکیان، رییس‌جمهور ایران، دیدار کرده ‌است. گفته می‌شود وزیر امور خارجه‌ی اردن حامل پیام کاهش تنش در منطقه به ایران بوده ‌است.

هم‌زمان با این، خبرگزاری رویترز، گزارش داده‌ که جو بایدن، رییس‌جمهور امریکا، تیم امنیتی خود را برای بحث روی تحولات خاورمیانه در یک جلسه فرا خوانده و همین گونه قرار است در همین مورد با ملک عبدالله دوم، پادشاه اردن، تلفنی صحبت کند.

آگاهان اما به تلاش‌های امریکا برای پایان‌دادن به بحران در خاورمیانه به دیده‌ی شک می‌نگرند.

میرویس آشفته، آگاه مسائل سیاسی، در این باره می‌گوید: «طوری که همه می‌دانیم تشنج‌ها و تنش‌ها در منطقه بالا گرفته و این بر اثر خواست جنگ‌طلبانه‌ی امریکا و ناتو است که جریان دارد.»

ذبیح‌الله مجاهد، سخن‌گوی امارت اسلامی، نیز بلافاصله پس از ترور اسماعیل هنیه در تهران، با پخش اعلامیه‌ای واکنش نشان داد و این رویداد را محکوم کرد.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

در همین حال، آگاهان نسبت به برآیند تشدید تنش‌ها در منطقه به اوضاع سیاسی و اقتصادی افغانستان نگران اند.

عبدالجبار اکبری، دیگر آگاه مسائل سیاسی، در این باره می‌گوید: «افغانستان در موقعیتی است که با همه کشورها در گذشته میانه‌ی خوب داشته و بدون شک هر تحولی که در سطح منطقه اتفاق می‌افتد، طبعاً تبعات منفی به افغانستان می‌گذارد؛ چون افغانستان کشوری است که وابستگی‌های اقتصادی و تجاری با کشورها دارد.»

نگرانی‌ها از تشدید جنگ در خاورمیانه در حالی افزایش یافته که بخش‌هایی از این منطقه هم‌اکنون نیز گواه درگیری‌های نظامی است. در تازه‌ترین مورد، اسرائیل حمله‌های خون‌باری بر دو مکتب و یک شفاخانه در غزه انجام داده که در نتیجه‌ی آن دست‌کم ۴۴ فلسطینی کشته شده‌ اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: