اعضای اتحادیه‌ی تولیدکنندگان آرد در بلخ، پس از چاشت روز چهارشنبه، ۲ جوزا، با برگزاری یک نشست خبری خواستار کاهش در تعرفه‌های گمرکی و مالیات بر کارخانه‌های شان شدند.

اعضای این اتحادیه‌، می‌گویند که برای رسیدن به خودکفایی در این بخش باید برنامه‌های حمایتی از سوی حکومت روی دست گرفته شود و تعرفه‌های گمرکی باید کاهش یابد.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

آنان، هرچند از کاهش ۱.۶درصدی در هزینه‌های گمرکی از سوی حکومت ابراز خرسندی می‌کنند؛ اما این کاهش را بسنده نمی‌دانند و تأکید می‌کنند که بیش‌تر از این در مخارج مالیاتی کاهش بیاید.

یوسف شهباز، یکی از تولیدکنندگان آرد در بلخ، می‌گوید که اگر کارخانه‌های تولیدی پشتیبانی شوند، آنان می‌توانند زمینه‌‌های شغلی را به صدها جوان فراهم کنند.

شهباز بر بلندبودن هزینه‌های مالیاتی و تعرفه‌های گمرکی در بخش واردات گندم شکایت دارد و می‌افزاید: «در صورتی که ما فابریکه‌داران حمایت شویم، می‌توانیم تولیدات بیش‌تر داشته باشیم و در کنار خودکفایی، زمینه‌ی صادرات را نیز فراهم کنیم.»

به گفته‌ی شهباز، هم‌اکنون نزدیک به ۲۰۰ کارخانه‌ی تولید آرد با هزینه‌ی ییش از ۶۰۰ میلیون دالر در کشور وجود دارد که از این میان، بیش‌تر آنان به دلیل نبود طرح‌های حمایتی و بلندبودن بهای مواد خام، از فعالیت باز مانده اند.

شهباز می‌افزاید: «اگر یک فابریکه‌ی تولید آرد منظم فعالیت داشته باشد، ما می‌توانیم در هر فابریکه ۲۵۰ جوان کارگر را جذب کنیم.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

در همین حال، سیدمبشر سادات، سرپرست اتاق صنایع و معادن بلخ، بر تلاش‌های حکومت سرپرست برای پشتیبانی از تولید‌کنندگان آرد تأکید دارد.

بر اساس معلومات اتحادیه‌ی تولیدکنندگان آرد در بلخ، مصرف سالانه‌ی آرد شهروندان افغانستان حدود هفت میلیون تُن است و کارخانه‌های تولیدی آرد موجود در کشور ظرفیت تولید پنج میلیون تُن آرد در سال را دارند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: