مسئولان اداره‌ی ملی حفاظت محیط زیست، امروز (یک‌شنبه، ۱۱ قوس) در یک نشست خبری در کابل دست‌آوردهای هیئت این اداره از حضور در بیست‌ونهمین نشست تغییرهای آب‌وهوایی سازمان ملل متحد (کاپ-۲۹) را که از ۱۱ تا ۲۲ نومبر در شهر باکو، پایتخت آذربایجان برگزار شد، با رسانه‌ها شریک کردند.

مطیع‌الحق خالص، سرپرست اداره‌ی ملی حفاظت محیط زیست، می‌گوید که زنان و کودکان بیش‌تر از تأثیرهای منفی آب‌وهوایی در افغانستان متأثر شده اند. او می‌افزاید که افغانستان تا ۲۰۳۰ میلادی برای تطبیق برنامه‌های سازگاری زیست محیطی، سالانه به ۲۰.۶ میلیارد دالر بودجه نیاز دارد.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

آقای خالص، تأکید می‌کند: «افغانستان سند مشارکت خود را بازنگری کرده است و در آینده‌ی نزدیک به کنوانسیون تغییرات اقلیمی کشورهای جهان ارائه می‌کند و در این سند تا سال ۲۰۳۰ برای سازگاری و کاهش اثرات اقلیمی نیازمندی افغانستان سالانه ۲۰.۶ میلیارد دالر است.»

مسئولان اداره‌ی ملی حفاظت محیط زیست، می‌گویند که موضوع تغییرهای آب‌‌وهوایی و زیست محیطی کشورها هیچ ربطی به سیاست ندارد و این مسئله باید به عنوان یک معضل اجتماعی و بشری در نظر گرفته شود.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

روح‌الله امین، رییس تغییر اقلیم اداره‌ی ملی حفاظت محیط زیست، می‌گوید که موضوع تأییدی هشت پروژه‌ی جامعه‌ی جهانی در بخش محیط زیست در افغانستان در حال رأی‌زنی قرار دارد و کار دو پروژه از حالت تعلیق بیرون کشیده شده است.

بر بنیاد آمارهای اداره‌ی ملی حفاظت محیط زیست، در چند سال گذشته به دلیل تغییرهای آب‌وهوایی، ۱۸۲ کیلومتر یخچال‌های طبیعی افغانستان آب شده، بیش از ۱۴۰ گونه‌ی حیوانات و نباتات در خطر انقراض قرار گرفته و دو میلیون و ۵۰۰ هزار تن به دلیل خشک‌سالی‌ها ناچار شده اند مناطق اصلی شان را ترک کنند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: