در پی افزایش ناامنی، دزدی و راهگیری، قتل و ترورهای هدفمند، حکومت بهویژه نهادهای امنیتی طرحی را زیر نام «میثاق امنیتی» راهاندازی کردهاند. این طرح شامل بخشهای گونهگون میشود که یک بخش کلان آن تثبیت خانهها و مالکان این خانههاست. حکومت با توزیع فورمهایی زیر نام «فورم معلوماتی پاسپورت ساحوی» در نظر دارد با تثبیت خانهها و مالکان آن، خلاهای امنیتی که با استفاده از آن حملههای تروریستی و جرمهای سازمانیافته برنامهریزی میشود را پر کند.
مقامهای امنیتی در همکاری با وکیلان گذر و بزرگان برخی از ناحیههای شهر کابل، فورمهای معلوماتی پاسپورت ساحهیی را خانهبهخانه به باشندهگان کابل تسلیم کردهاند. اما بیشتر باشندهگان به علت مشکلات امنیتی از پرکردن این فورمها سر باز زدهاند و میگویند، هراس دارند که معلومات شخصی و هویتشان در اختیار گروههای استفادهجو قرار گیرد.
یک باشندۀ شهر کابل به شرط فاشنشدن هویتش به سلاموطندار میگوید: «نمایندۀ کوچه برای ما همین فورم را آورد، ما نمیدانیم که این فورم همراه کسی است، چهقسم است؟ تا زمانی که ما خوب معلومات دقیق در این قسمت بهدست نیاوریم، هیچگاهی این فورم را خانهپری نمیکنیم. بهخاطری که در این فورم همه معلومات ما درج میشود و من جایی وظیفه دارم که پنهان است و من نمیتوانم مشخصات خود را درج کنم و وظیفۀ خود را افشا کنم.»
از سوی هم، شماری از وکیلان گذر و بزرگان محل در کابل میگویند که مردم پیرامون فورمهای معلوماتی پاسپورت ساحهیی هیچ معلوماتی ندارند و این کار سبب میشود که بیشتر مردم با آنان در قسمت خانهپری فورم همکاری نکنند.
بسمالله خان، از وکیلان گذر در شهر کابل میگوید که از میان ۲۰۰ فورمی که به مردم محل سپرده، تنها ۷۰ فورم را دوباره تسلیم شده است.
او میگوید: «این فورمها را در کوچهها توزیع کردیم، برخیها خانهپری میکنند و برخی دیگر نمیکند. میگویند که هویت ما فاش میشود، ما میترسیم. با اینگونه مشکلات زیاد گرفتار هستیم. یا نظامی هستند یا هم ملکی، مردم میترسد، خانهپری نمیکند.»
مسئولان امنیتی میگویند که برنامۀ توزیع فورمهای معلوماتی پاسپورت ساحهیی در کنار کمک برای امنیت، هدفهای دیگری را نیز دنبال میکند. به گفتۀ آنان، تسهیل روند توزیع کمکهای بشردوستانه و شرایط پس از رویدادهای طبیعی و همچنان تطبیق واکسن کرونا، از دیگر هدفهای این برنامه است.
طارق آرین، سخنگوی وزارت داخله میگوید که خانهپری این فورمها میتواند در تثبیت هویت افراد و باشندهگان کابل آنان را کمک کند.
آرین میگوید: «خواهش ما از همۀ باشندهگان کابل این است که در بخش خانهپری و تسلیم این فورمها، پولیس و نهادهای مربوطه را همکاری کنند.»
با این حال، شماری از آگاهان نظامی میگویند که بیباوری مردم به حکومت از آنجا شکل میگیرد که حکومت همواره در تأمین امنیت شهروندان کوتاه آمده است. به باور آنان، نیاز بود که حکومت پیش از رویدست گرفتن این طرح، در مورد چهگونهگی و مزیتهای آن به مردم اطلاعرسانی میکرد.