همزمان با ایجاد «بورد مشورتی اقتصادی افغانستان» از سوی معاونت اقتصادی ریاستالوزرا امارت اسلامی، شماری از آگاهان مسائل اقتصادی، میگویند که ایجاد این بورد برای توسعهی اقتصادی افغانستان، سودمند نیست. آنها، میافزایند که ایجاد بورد مشورتی اقتصادی بدون اهداف استراتژیک، نتیجهی مطلوبی نخواهد داشت.
بورد مشورتی اقتصادی افغانستان، متشکل از استادان دانشگاهها، کارشناسان مسائل اقتصادی، تاجران و صنعتکاران خواهد بود که در صورت نیاز، به حکومت سرپرست مشورههای لازم را ارائه خواهند کرد.
سلاموطندار را در تویتر دنبال کنید
آصف ننگ، آگاه مسائل اقتصادی، به سلاموطندار میگوید که بورد مشورتی اقتصادی به هدف ترتیب دورنماها در یک نظام دولتداری، ایجاد میشود «… یا به سکتور اقتصادی که اهداف را مشخص میکنید و این اهداف باید شما را به یک مقصد برساند. هنوز نمیدانیم که دورنمای اقتصادی امارت اسلامی چیست و افغانستان را از نظر اقتصادی به کجا میخواهد برد.»
سیداحمد مسعود، دیگر آگاه مسائل اقتصادی، میگوید که ایجاد بورد مشورتی اقتصادی افغانستان، کار تازهای نیست و این بورد صلاحیت خاصی برای تطبیق برنامهی حکومتداری ندارد.
او میافزاید: «شورای عالی اقتصادی دستوری و هدایتکنندهی کدام امری در دولت نیست و اگر صلاحیت خاص برای شان داده شود، در کارهای ادارههای دیگر تداخل وظیفهای صورت میگیرد.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
مسئولان در وزارت اقتصاد، ایجاد بورد مشورتی اقتصادی را در رشد اقتصاد افغانستان مؤثر میدانند و میگویند که قرار است این بورد موضوعات مهم اقتصادی را به حکومت مشوره دهند.
عبدالرحمان حبیب، سخنگوی وزارت اقتصاد، میگوید: «قرار است این بورد در مورد موضوعهای مهم اقتصادی به امارت اسلامی مشوره دهد و در این بورد استادان دانشگاه، کارشناسان اقتصادی و نمایندگان تاجران و صنعتکاران عضویت خواهند داشت.»
گفتنی است که پیش از این نیز، بورد مشورتی اقتصادی در دولت پیشین به منظور حل چالشهای بزرگ حکومتداری ایجاد شده بود.