شماری از زنان صنعتکار در کندهار، از تمدیدنشدن جواز فعالیت شان از سوی ریاست صنعت و تجارت این ولایت، شکایت دارند.
این زنان صنعتکار، به سلاموطندار میگویند که مهلت جواز فعالیت بسیاری از زنان صنعتکار در این ولایت، پایان یافته؛ اما مسئولان ریاست صنعت و تجارت کندهار، از تمدیدکردن آن سر باز میزنند.
به گفتهی آنها، در ماههای پسین، فعالیتهای صنعتی در کندهار کمرنگ شده و با خطر سقوط روبهرو است.
ساقیجان که عضو اتاقهای تجارت کندهار بوده، میگوید که به دلیل تمدیدنشدن جواز فعالیت زنان صنعتکار، دهها زن در این ولایت بیکار شده اند. او، میگوید: «در گذشته در کنار معرفیکردن ما به مؤسسهها، در بخش تجارت نیز با ما همکاری میشد؛ اما اکنون چنین نیست و جوازهای فعالیت ما تمدید نمیشود.»
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
زرمینه، خانم دیگری که در دورهی جمهوری در بازار ویژهی زنان در منطقهی عینومینهی کندهار، فروشگاه چادر و یخنهای دستدوز داشت، میگوید که در این بازار دهها زن سرگرم کار بودند؛ اما با رویکارآمدن امارت اسلامی، این بازار بسته و زنان شاغل در آن، بیکار شده اند. «ما در این بازار دفتر مخصوص خود را داشتیم؛ ۱۰دکان وجود داشت که در آن کالاهای مختلف به فروش میرسید؛ اما با آمدن طالبان بسته شده و اکنون، چیزی در آن وجود ندارد. خواست ما از حکومت این است که برای ما زمینهی کار را فراهم کند؛ تا ما روی پاهای خود بیایستیم.»
خواستیم در این باره، پاسخ مسئولان محلی کندهار را نیز داشته باشیم؛ اما، آنها حاضر به صحبت در این زمینه کنند.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
در سوی دیگر اما، خانجان الکوزی، معاون اتاقهای تجارت و صنایع، میگوید که تلاش میشود تا برای زنان صنعتکار و تجارتپیشه در افغانستان، سهولتهایی فراهم شود. او، با رد ادعاهای زنان تاجر و صنعتکار در کندهار مبنی بر تمدیدنشدن جواز فعالیت شان، میگوید: «از سوی امارت کدام فیصلهی خاص در این زمینه وجود ندارد. تا اکنون جوازها تمدید میشود و جواز جدید صادر میشود. زنان زیادی مصروف کسبوکار در بخش صنعت اند.»
گفتنی است که با افزایش فقر و بیکاری در یک سال گذشته در افغانستان، نه تنها فعالیت زنان تجارتپیشه، بل فعالیتهای خردوبزرگ اقتصادی در دیگر بخشها نیز، متأثر شده است.