شهروندان پاکستان، امروز (پنج‌شنبه، ۸ فبروری) به پای صندوق‌های رأی رفتند تا سرنوشت تازه‌ای سیاسی را به کشور شان برای یک دوره‌ی دیگر رقم بزنند. دوازدهمین دور انتخابات سراسری در پاکستان در ۷۶ سال عمرش، در شرایطی برگزار می‌شود که این کشور با بحران‌های جدی سیاسی، اقتصادی و امنیتی، روبه‌رو است.

طاهرخان، خبرنگار پاکستانی، در باره‌ی انتخابات سراسری در این کشور چنین می‌گوید: «به حکومت تازه که از این انتخابات بیرون می‌آید، چلنج‌های زیادی است. باید این حکومت به مشکلات مالیاتی و اقتصادی مردم رسیدگی کند و همین گونه مسئله‌ی امنیت هم خیلی مهم است و باید به آن رسیدگی شود.»

در آستانه‌ی این انتخابات، روز گذشته ایالت بلوچستان پاکستان که یکی از چهار ایالت این کشور است، گواه دو حمله‌ی انتحاری بود که گروه داعش مسئولیت آن را برعهده گرفت و همین گونه بر اساس گزارش‌ها، امروز نیز پاکستان گواه دست‌کم دو حمله‌ی ضدامنیتی بود که تلفاتی هم در پی داشت.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

حکومت پاکستان برای جلوگیری از ناامنی‌های احتمالی، گذرگاه‌های خود با ایران و افغانستان را به گونه‌ی موقتی بسته و همین گونه، خدمات مخابراتی و اینترنتی در این کشور مختل شده است. با این حال، شهروندان پاکستان انتظار دارند که نتیجه‌ی این انتخابات روی‌کارآمدن حکومتی باشد که بتواند به بحران‌های سیاسی، اقتصادی و ناامنی در این کشور رسیدگی کند.

شاهدخان، فعال سیاسی در پاکستان، در این باره به سلام‌وطندار می‌گوید: «امیدواری‌ها این است که در نتیجه‌ی این انتخابات یک حکومت خوب سیاسی به میان آید و مشکلات پاکستان را حل کند و در بخش سیاسی هم بتواند روابط پاکستان را با کشورهای دیگر به ویژه افغانستان بهبود ببخشد.»

در این دور انتخابات پاکستان که کم‌ازکم پنج هزار و ۱۲۰ تن از سراسر این کشور خود را نامزد کرده‌ اند، باهم رقابت می‌کنند. اما رقابت عمده میان سه حزب اصلی پاکستان که شامل حزب «مسلم‌لیگ» به رهبری نواز شریف؛ حزب «تحریک انصاف پاکستان» به رهبری عمران خان، نخست‌وزیر پیشین این کشور و حزب «مردم پاکستان» به رهبری بلاول بوتو زرداری ۳۵ساله است که در صورت پیروزی، جوان‌ترین نخست‌وزیر پاکستان خواهد بود.

نواز شریف، رهبر حزب تحریک انصاف پاکستان، پس از یک دوره‌ی تبعید در انتخابات اشتراک کرده و عمران خان از پشت میله‌های زندان به امید پیروزی در این انتخابات است.

ولی فروزان، آگاه روابط بین‌الملل، در باره‌ی رقابت این احزاب در انتخابات پاکستان و رویکرد آنان در برابر افغانستان، چنین دیدگاهی دارد: «امریکا و ارتش پاکستان بیش‌تر روی دو حزب دیگر پاکستان نفوذ دارند و این انتخابات در صورتی نتیجه‌ی متفاوتی را شاهد خواهد بود که عمران خان در این انتخابات برنده شود؛ چون برخلاف میل امریکا و ارتش پاکستان اولین بار در یک انتخابات یکی نخست‌وزیر می‌شود و برای همین تغییراتی در سیاست خارجی به میان می‌آورد.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

اما شماری از آگاهان با اشاره به رویکرد امنیتی پاکستان در برابر افغانستان در باره‌ی این که نتیجه‌ی این انتخابات بتواند تغییراتی جدی را در رویکرد این کشور در برابر افغانستان به میان آورد، تردید دارند.

بلال فاطمی، دیگر آگاه روابط بین‌الملل، در این باره دیدگاه خود را چنین بیان می‌کند: «در مورد افغانستان پالیسی پاکستان، پالیسی اردوی این کشور است. شما پالیسی عاصم منیر را اخیراً شنیدید، عاصم منیر گفت که به این خوش نیست که چینایی‌ها بدون مشوره‌ی آن‌ها با افغانستان روابط برقرار کند و همین گونه مخالف کریدور واخان و کانال قوش‌تپه است و این مخالفت‌های پاکستان دایمی بوده و در طول ۴۰ تا ۴۵ سال ما عملاً دیدیم.»

گفتنی است پاکستان با این که از سوی یک نظام جمهوری فدرالی و بر اساس رأی مردم اداره می‌شود؛ اما تا کنون یک ثبات دایمی سیاسی در این کشور برقرار نشده‌ است و ارتش این کشور در بخش‌های دیگر سیاسی نیز تأثیرگذاری عمیق دارد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: